Dacă ai poftă de un mic dejun altfel, îți recomandăm rețeta de omletă pufoasă cu ton.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 50 gr. – ton din conservă
- ¼ ardei dulce tăiat cubulețe
- 2 fire ceapă verde
- 1 lingură – smântână
- 20 gr. – unt
- 70 gr. – cașcaval
- 1 lingură – ulei de măsline
- sare și piper
Cum se prepară
Sparge ouăle, adaugă smântână, sare, piper și mixează. Pune untul într-o tigaie antiaderentă și încinsă. Adaugă puțin ulei și mixtura de ouă. Aranjează pe toată suprafața cașcaval. Pe o jumătate aranjează ardei tăiat cubulețe, ton și ceapă verde. Gătește omleta la foc mic 5-7 minute, apoi cu ajutorul unei spatule împăturește-o. În caz că ouăle nu au reușit să se gătească acoperă cu capac și mai lasă să stea 2 minute. Decoreaz-o cu ardei, ceapă și vlăstări. Omleta a ieșit pufoasă, suculentă și delicioasă.
BONUS: Ruladă de ou cu legume. Rețeta inedită pentru micul dejun
Ingrediente
- 3 ouă
- 1 morcov
- 1 ardei
- 1 ceapă
- 2 fire ceapă verde
- 1 lingură ulei
- sare
- piper
Cum se prepară
Toacă morcovul, ardeii şi ceapa (ambele tipuri) cubuleţe mărunte. Combină-le apoi cu ouăle, sarea şi piperul. Într-o tigaie antiaderentă încinsă, toarnă uleiul şi unge bine tigaia. Toarnă jumătate din compoziţia de omletă în tigaie şi las-o la foc mic, potrivit retetepractice.ro.
Când omleta e pe jumătate pătrunsă (partea de jos e solidificata), începi să o rulezi din capăt, până la jumătate. Toarnă şi restul de compoziţie în tigaie, aşteaptă până se solidifică şi continuă apoi să rulezi treptat. Lasă rulada de ou cu legume în tigaie până la răcire, deoarece e mai fragilă când e fierbinte.
Serveşte-o ca pe o gustare sau aperitiv, tăiată dumicaţi.
Image by timolina on Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu