Pentru o omletă pufoasă și delicioasă, există câteva trucuri de care trebuie să ții cont.
De ce să pui oțet în mașina de spălat. Efecte uluitoare, un căpăcel va face minuni
Omleta iese mai pufoasă dacă bați albușurile separat de gălbenușuri. În tigaie pune prima dată gălbenușurile bătute, apoi deasupra albușurile bine bătute.
Tot pentru a obține o omletă mai pufoasă, adaugă câteva lingurițe de apă atunci când baţi ouăle sau lapte.
Ca omleta să nu se prindă de tigaie, înainte de a pune ouăle bătute, adaugă puțină făină în uleiul încins.
O altă recomandare este folosirea unei spatule din lemn pentru a întoarce omleta în tigaie. Procedura trebuie făcută încet, fără a rupe omleta.
Mai târziu, poți folosi capacul cratiței, dacă este puțin concav, sau o farfurie, ținând cont că aceasta trebuie să fie întotdeauna mai mare decât cratița.
Unii folosesc a doua tigaie, dar nu este necesar. Ca un truc final, poți unge capacul cu puțin ulei, astfel încât să nu rămână resturi de omletă când vrei să o întorci, potrivit DCMEDICAL.RO
Omurice, rețeta de omletă japoneză, trebuie încercată. Îi vei surprinde pe cei dragi la micul dejun. Iată cum se prepară.
600 g orez fiert
200 g piept de pui
200 g ceapă tocată
50 g ciuperci din conservă
8 linguri sos de roşii
sare
piper
ulei
4 ouă
sare
piper
Încinge o lingură de unei într-o tigaie şi căleşte bine ceapă. Adăugă pieptul de pui şi amesteca până când carnea îşi schimbă culoarea, apoi adăugă şi ciupercile, potrivit retetepractice.ro. Pune sosul de roşii în tigaie şi omogenizează amestecul pentru 1 minut, apoi adăugă orezul fiert, omogenizează din nou şi potriveşte de sare şi piper. Scoate compoziţia într-o farfurie.
Bate 2 ouă cu sare şi piper, încălzeşte 1/2 lingura ulei şi adăugă ouăle în tigaie ca pentru omletă. Pune 1/2 din compoziţie în tigaie peste ouă şi adu marginile omletei peste orez, încât să o împachetezi. Procedează la fel şi cu cealaltă jumătate din compoziţia de orez şi serveşte Omurice cu sos de roşii dulce sau ketchup.
Omleta cu șuncă și brânză, servită cu roșii este delicioasă. Această rețetă este perfectă pentru micul dejun.
3 ouă
2 linguri lapte
2 felii subţiri şuncă (gen Praga)
2 felii subţiri caşcaval
1 fir pătrunjel
sare
Şunca şi caşcavalul se taie bucăţele mici. Se toacă pătrunjelul. Se bat bine ouăle cu lapte şi sare, apoi se adăugă şuncă, caşcavalul şi pătrunjelul în compoziţie. Într-o tigaie mai largă, încinsă şi unsă doar cu puţin ulei turnaţi compoziţia de omletă, scuturaţi tigaia să se întindă egal omletă şi prăjiţi la foc mediu spre mare până vedeţi că pe margini e închegată, potrivit e-retete.ro.
Ajutându-vă de un cuţit, desprindeţi pe o margine omleta de tigaie şi trageţi în partea opusă astfel încât omleta să se plieze în două. Apăsaţi cu dosul unei furculiţe pe toată suprafaţa ei să iasă excesul de compoziţie necoaptă din interior. Mai lăsaţi 30 secunde la prăjit şi apoi întoarceţi omleta, fie în aer (dacă aveţi îndemânare), fie cu o paletă lată. Lăsaţi să se prăjească şi pe cealaltă parte. Serviţi cu roşii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu