Dacă vrei să te bucuri de un mic dejun sățios, omleta rulată și umplută este fix ce căutai. Iată cum se prepară.
Ingredient
3 ouă
2 linguriţe rase făină (cca 5-6 gr)
1 lingură apă sau lapte
sare
2 linguriţe ulei
Cremă de telemea
80 gr iaurt grecesc (10%)
40 gr telemea sau feta (de oaie)
2 ardei iuţi muraţi (sau 1 ardei semi-iute bulgăresc)
1/2 ceapă ceapă roşie mică, tocată mărunt
piper negru
Umplutură
2 linguriţe za'atar
2 mâini verdeţuri asortate (amestec de spanac baby, valeriană, rucolă)
1 avocado
8 frunze mentă
1 lingura ulei măsline
Decor
fulgi de chili
seminţe de susan
za'atar
1 lingură ulei măsline
Cum se prepară
Se freacă telemeaua să nu mai fie bulgăraşi şi se adaugă iaurtul. Se freacă bine ca să devină cât mai cremos amestecul. Se adaugă ardeii şi ceapa tocate mărunt, potrivit e-retete.ro. Se condimentează cu piper negru.
Avocado se taie cubuleţe. Se presară cu puţină sare. Se toacă menta fin. Se bat bine ouăle cu puţină sare. Se adaugă făina şi apa/laptele şi se bate iar până nu mai vedeţi făină sau cocoloaşe. Se pune amestecul într-o cană gradată. Ar trebui să aveţi cam 160 ml. Compoziţia nu e groasă, ca cea de clătite, nici nu se vede că s-a adăugat făina.
Se încinge o tigaie antiaderentă de 25 cm diametru. Se unge cu puţin ulei (cam 1 linguriţă), ca atunci când faceţi clătite. Se toarnă jumătate din amestecul de omletă (80 ml) în tigaie şi se mişca tigaia circular. Ideea e să faceţi omleta subţire ca o clătită, altfel va fi greu de întors. Se coace scurt, cam 30 secunde. Se întoarce omleta (cel mai uşor o întoarceţi cu mâna, după ce desprindeţi uşor marginile cu un cuţit bont) şi se mai lasă 10 secunde pe partea a doua.
Se mută omleta pe o farfurie cu prima parte coaptă în jos. Se repetă cu următoarea omletă.
Se unge fiecare omletă cu jumătate din crema de telemea. Se presară pe ea o linguriţă de za'atar. Se presară jumătate din menta tocată. Dacă nu vă place menta, poate fi înlocuită cu pătrunjel sau mărar. Se pune jumătate de avocado cubuleţe pe un capăt al omletei. Se pun deasupra verdeţuri (cât mai multe intră, dar să puteţi totuşi rula omleta fără să se rupă).
Picuraţi peste verdeţuri 1/2 lingură ulei. Rulaţi omleta strâns. Dacă o serviţi imediat, o tăiaţi în două pe diagonală. Dacă o luaţi la pachet, o lăsaţi întreagă. Ungeţi omleta cu puţin ulei. Presaraţi cu fulgi de chili, încă puţin za'atar şi seminţe de susan.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News