Omletă Soufflé cu brânză și ierburi proaspete, un mic dejun rafinat și delicios. Rețeta pe care trebuie s-o încerci

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Dacă vrei un mic dejun rafinat și delicios, atunci ar fi cazul să-ți notezi această rețetă de omletă.

Ingrediente:

- 4 ouă mari, separate
- 1/4 cană de brânză Gruyère rasă
- 2 lingurițe de unt nesărat
- 1/4 cană de lapte
- 1/2 linguriță de făină
- 1 lingură de ierburi proaspete tocate (pătrunjel, cimbru, mărar)
- sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust

Cum se prepară

Preîncălzește cuptorul la 190°C (375°F). Ungi cu unt o formă mică rezistentă la căldură sau o formă pentru soufflé.

Într-un bol mare, bate gălbenușurile cu laptele și făina până când obții o compoziție omogenă. Adaugă brânza rasă și ierburile tocate, apoi condimentează cu sare și piper după gust. Într-un alt bol curat, folosind un mixer electric, bate albușurile până când formează vârfuri moi. Asigură-te că bolul și mixerul sunt complet uscate, altfel albușurile nu se vor bate corespunzător.

Folosind o spatulă, încorporează ușor albușurile bătute în amestecul de gălbenușuri până când se omogenizează. Toarnă amestecul rezultat în forma pregătită și nivelează suprafața. Pune forma în cuptorul preîncălzit și coace soufflé-ul timp de aproximativ 15-18 minute sau până când se umflă frumos și devine auriu pe margine.

Scoate soufflé-ul din cuptor și servește-l imediat, pentru a profita la maxim de textura și gustul său pufos.

Această omletă soufflé cu brânză și ierburi proaspete este perfectă pentru un mic dejun rafinat și delicios, care va impresiona cu siguranță gurmanzii din jurul tău! Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel