Dacă ai poftă de o omletă delicioasă, această rețetă spaniolă este fix ceea ce căutai. Iată cum se prepară.
Ingrediente
4 cartofi medii
6 ouă
1/2 ceapă
4 felii şuncă
8 felii caşcaval
sare
ulei de măsline
Vezi și: Flammkuchen, rețeta cu tradiție din Germania. Mai bună decât pizza clasică!
Cum se prepară
Într-o tigaie adâncă, încinge 3-4 linguri de ulei de măsline. Pune cartofii tăiaţi cubuleţe micuţe şi ceapa tăiată solzi mari. Presară puţină sare şi întoarce cartofii continuu pentru 10-15 minute, până când se înmoaie, potrivit retetepractice.ro.
Când cartofii devin moi, zdrobeşte-i cu lingura de lemn până ce obţii o consistenţă omogenă. Combină cartofii pasaţi cu ouăle şi sare după gust. Unge aceeaşi tigaie cu puţin ulei şi toarnă o treime din compoziţie, odată ce uleiul s-a încins. Întinde-o omogen, apoi aşază 4 felii de caşcaval, cele 4 de şuncă, apoi iar 4 felii de caşcaval. Deasupra toarnă restul compoziţiei şi repartizeaz-o omogen.
După cca 5 minute, când omleta a prins formă şi s-a rumenit pe partea de jos, întoarce-o folosind o farfurie, apoi pune-o la loc în tigaie, cu partea negătită în jos. Lasă omleta spaniolă la foc mediu pentru alte 5 minute şi scoate-o apoi pe farfurie şi serveşte-o imediat.
Vezi și: Ceapă cu ton. Rețeta italiană de Cipolle tonnate. Este delicioasă!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu