Omleta țărănească reprezintă rețeta perfectă pentru orice mic dejun. Se prepară rapid, iar gustul este delicios.
Ingrediente
1 legătură ceapă verde
1 ardei verde
8 ouă
1 legătură mărar
cimbru
2 cârnaţi afumaţi
150 g caşcaval
mozzarella
sare
3 linguri ulei
5-6 felii bacon
piper
2-3 roşii pentru ornat
Omletă țărănească. Se curăţă ceapa şi ardeiul, se spală şi se taie fâşii subţiri. Se toarnă uleiul într-o tigaie şi se pun legumele la călit, scrie retete.unica.ro. Separat, se taie baconul fâşii mai mici, cârnaţii rondele subţiri şi se pun să se călească împreună cu ceapa şi ardeii, la foc potrivit.
Omletă țărănească. Într-un bol se desfac ouăle şi se bat bine cu un praf de sare şi de mărar şi apoi se adaugă caşcavalul ras şi mărarul tocat mărunt. Compoziţia obţinută se toarnă în tigaie şi se lasă la foc mic, să nu se ardă.
Omletă țărănească. Se verifică cu o paletă de lemn dacă s-a făcut pe o parte şi se întoarce uşor ca pe clătită, să nu se rupă. Se mai lasă să se rumenească puţin, câteva minute, şi se serveşte ornată cu cimbru şi felii de roşii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News