Omleta țărănească la cuptor este o idee perfectă pentru micul dejun. Iată cum se prepară rețeta.
Ingrediente
4 ouă
50 gr bacon
1 ceapă mică (cca 50 gr)
1 cartof mediu (cca 200 gr)
2 fire pătrunjel
1 fir mic tarhon (sau mărar)
1 lingură ulei
sare, piper negru
Cum se prepară
Se taie baconul fâşiuţe. Ceapa se taie în două pe lungime şi apoi felii subţiri. Separaţi feliile. Cartoful se curăţă şi se taie cubuleţe mici de cca. 1 cm. Într-o tigaie de 16 cm diametru, puneţi baconul la foc mic până-şi lasă grăsimea şi începe să se rumenească, potrivit e-retete.ro. Nu-l lăsaţi să se facă crocant.
Vezi și: Cum faci cea mai PUFOASĂ OMLETĂ
Scoateţi baconul din tigaie. Adăugaţi peste grăsimea lăsată de bacon încă 1 lingură de ulei. Adăugaţi ceapa şi cartofii şi căliţi totul la foc mediu spre mic până cartofii sunt făcuţi şi ceapa are un miros dulceag (cca 10 minute). Amestecaţi din când în când.
Puneţi baconul înapoi în tigaie, adăugând şi verdeaţă tocată. Amestecaţi și condimentaţi cu puţin piper negru şi puţină sare. Bateţi bine ouăle cu 1 lingură de apă, puţină sare şi piper şi turnaţi-le în tigaie. Amestecaţi scurt, doar cât să se distribuie cartofii egal în tigaie. Lăsaţi tigaia pe foc până vedeţi că se încheagă pe margini (cam 1 minut).
Transferaţi tigaia în cuptorul încins la 190C pentru 13 minute. Mutaţi omleta pe un fund de lemn şi tăiați-o în opt. Serviţi-o caldă cu o salată proaspătă.
Vezi și: Plăcintă cu varză murată. Rețeta românească de "Vărzări"
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News