Menemen este un preparat având la origine bucătăria turcească ce are la bază ceapă, roșii și ouă.
Această omletă se servește la micul dejun alături de pâinea de casă și sos de iaurt. Ouăle folosite în acest preparat pot fi gătite ca atare sau făcute jumări.
Ingrediente:
- 9 roșii prunișoare din conservă;
- o ceapă potrivită;
- 2 - 3 ouă;
- o linguriță de boia dulce;
- o linguriță de piper negru;
- o linguriță de ulei;
- o lingură de unt.
Modul de preparare
- Ceapa se curăță și se taie cubulețe, după care se călește în ulei până devine aurie. Se dă focul mic și se adaugă o lingură de apă, ținându-se pe foc până se evaporă apa. Se poate repeta procesul de mai multe ori dacă dorim un preparat mai dulce.
- Dacă se dorește un preparat mai condimentat se adaugă și un ardei iute tocat fin, care se călește alături de ceapă.
- Se adaugă roșiile din conservă, lingura de unt și se țin pe foc câteva minute.
- Se dă focul mai mare și se adaugă ouăle. Cine dorește le poate bate înainte, pentru a obține ouă jumări. Tigaia se acoperă cu un capac, pentru ca ouăle sâ se poată gâti uniform timp de 3-4 minute.
- Menemen se decorează cu pătrunjel proaspăt tocat (se poate folosi și mentă). Se savurează alături de pâine prăjită.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu