Uneori, o omletă este cea mai bună soluție pentru cină, mai ales când nu ai timp pentru a sta în bucătărie.
După o zi lungă și mai ales când este cald, nu ai niciun chef să stai ore în șir în bucătărie. prin urmare, apelezi la rețete ușoare, rapide și desigur, delicioase. Din câteva ouă, poți face o omletă excelentă.
În plus, te poți distra, adăugând multe ingrediente originale și diferite de cele obișnuite, creând adevărate feluri de mâncare delicioase. De fapt, ouăle sunt printre cele mai versatile ingrediente!
Această omletă este făcută cu două ingrediente la care nu te-ai gândit. Iată cum o prepari pas cu pas.
Omleta poate fi făcută cu ceapă, dar și cu dovlecel. Există chiar și o variantă dulce, omletă cu mere, care este la fel de gustoasă.
Ceea ce vă propunem, totuși, este făcut cu două ingrediente pe care, probabil, nu le-ați încercat niciodată. Ești curios să afli mai multe?
Dacă ai ouă în frigider și vrei să faci o omletă delicioasă și originală pentru cină, aceasta este rețeta potrivită. Cele două ingrediente despre care vorbim sunt: brânza feta și curry. Combinația funcționează excelent și durează câteva minute pentru a aduce omleta pe masă.
3-4 ouă,
60 grame de brânză feta grecească,
1 praf de curry,
sale, ulei,
parmezan ras - după gust.
Procedeul este foarte simplu, pentru că va trebui să pregătiți o omletă clasică. Spargeți ouăle într-un castron, apoi adăugați brânza feta mărunțită, curry, sare și, dacă doriți, un praf de piper și parmezanul ras.
Chec cu lămâie, super moale și savuros: fără ulei, unt și zahăr
Amestecați bine și apoi puneți amestecul într-o tigaie încinsă și unsă cu ulei. Omleta ta va fi gata în câteva minute și va avea un gust și o aromă cu adevărat uluitoare.
Ștrudelul cu dovlecei este o rețetă, care nu ar trebui să lipsească din cartea ta de bucate.
Gustos și îmbietor, ștrudelul cu umplutură de dovlecei trebuie servit la temperatura camerei. Umplutura, gustoasă și cremoasă, va fi învelita într-un foietaj crocant. Pregătirea va fi rapidă și ușoară și va fi gata în câteva minute.
Ștrudel cu dovlecei: iată ingredientele de care aveți nevoie:
ulei de măsline,
60 de grame de praz,
70 grame șunca fiartă tăiată cubulețe,
250 grame dovlecei,
busuioc și sare după gust,
150 grame brânză robiola,
1 rulou de foietaj.
Dovleceii spălați se dau prin răzătoare, iar prazul se taie felii. Punem pe aragaz o tigaie cu un stop de ulei și călim ușor prazul. Se adaugă apoi dovleceii, se sărează și se lasă pe foc câteva minute.
Adăugăm în tigaie șunca fiartă, tăiată cubulețe și amestecăm. Ulterior, punem în tigaie și brânza robiola și amestecăm până când e dizolvă. Ultimul ingredient este busuiocul tocat. În acest moment umplutura este gata.
Pe o suprafață de lucru întindem o aluatul foietaj. În centru se așează umplutura făcută și se nivelează cu o lingură. Închideți bine aluatul și faceți mici tăieturi oblice pe suprafața ștrudelului.
Într-un vas mic, se bate un ou cu un strop de ulei. Cu acest amestec se unge, cu o pensulă, suprafața ștrudelului. La final, presară deasupra câteva semințe de susan.
Lichior bestial de ciocolată, ideal pentru a însoți deserturile la finalul cinei. Rețeta, pas cu pas
Acum trebuie doar să transferăm ștrudelul pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt. Introducem tava la cuptor și gătim 20 de minute la 200 de grade.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu