OMS a aprobat vaccinul Sinopharm. Primul vaccin chinezesc aprobat la nivel mondial

Pixabay
Pixabay

Vaccinul Sinopharm, produs de o companie chineză, a fost aprobat în regim de urgență de către OMS. 

Organizația mondială a sănătății (OMS) a aprobat în regim de urgență vaccinul produs de firma chineză Sinopharm. Este primul vaccin produs de o țară non-occidentală care primește aprobarea OMS. Vaccinul a fost deja folosit în China și în alte 45 de țări pe milioane de oameni. Până acum, OMS a aprobat vaccinurile produse de Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson & Johnson.                   

Vaccinul se administrează în 2 doze celor cu vârsta de peste 18 ani. 

În țările subdezvoltate din Africa și America Latină, autoritățile au aprobat deja vaccinul Sinopharm pentru folosirea acestuia în mod de urgență, fiind o opțiune accesibilă pentru zonele unde serurile Pfizer sau Moderna nu au ajuns. 

Primul vaccin chinezesc aprobat la nivel mondial

Aceasta este, de asemenea, prima dată când Organizaţia Mondială a Sănătăţii acordă o autorizaţie de urgenţă pentru utilizarea unui vaccin chinezesc împotriva unei boli infecţioase. Lista de urgenţă a OMS reprezintă un semnal pentru autorităţile naţionale de reglementare cu privire la siguranţa şi eficacitatea unui produs şi permite ca un vaccin să fie inclus în programul COVAX, creat pentru a asigura accesul ţărilor sărace la seruri dezvoltate împotriva noului coronavirus, relatează Agerpres. 

Eficiența vaccinurilor chinezești a fost pusă sub îndoială, dat fiind faptul că prea puține date privind rezultatele obținute au fost oferite publicului. 

Reprezentanții OMS au declarat că noul vaccin aprobat are „potențialul de a grăbi accesul la vaccinul împotriva COVID-19 pentru țările care doresc să protejeze personalul din spitale și categoriile de populație aflate în grupele principale de risc”. Vaccinul rusesc Sputnik este încă sub lupa oamenilor de știință și nu a fost aprobat în mod oficial de OMS sau EMA. 

Reacție lentă

Două rapoarte ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) privind pandemia de COVID-19, care vor fi prezentate la viitoarea sa adunare generală, recunosc reacţia lentă a organizaţiei în primele luni ale crizei sanitare în ceea ce priveşte emiterea de recomandări şi adoptarea de măsuri, relatează Agerpres, citând EFE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel