OMS, anunț ÎNGRIJORĂTOR. Numărul real de infectări este mult mai mare

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Organizația Mondială a Sănătății a venit cu precizări privind numărul real de infectări la nivel mondial. Numărul este mult mai mare.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că sute de milioane de oameni ar fi putut fi deja infectați cu noul coronavirus, mult mai mult decât numărul actual de peste 35 de milioane. „Cele mai bune estimări actuale ne spun că aproximativ 10% din populația globală ar fi putut fi infectată de acest virus. Acest lucru variază în funcție de țară, de la urban la rural și, de asemenea, între diferite grupuri sociale”, a declarat luni Mike Ryan, șeful operațiunilor de urgență al OMS, pentru consiliul executiv al agenției globale de sănătate.

Acesta a adăugat că pandemia va continua să evolueze, dar a spus că lumea are instrumentele care ajută la suprimarea transmiterii COVID-19 și la salvarea vieții. „Viitorul depinde de alegerile pe care le facem colectiv cu privire la modul în care folosim aceste instrumente, dezvoltăm, extindem și distribuim variante”, a adăugat el.

Ce spun cifrele oficiale?

Potrivit unui bilanț al Universității Johns Hopkins, până acum există 35,2 milioane de cazuri de coronavirus confirmate și peste un milion de decese. Totodată, aproximativ 24,5 milioane de oameni s-au vindecat, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel