OMS anunţă o criză mondială a vaccinurilor împotriva holerei

OMS anunţă o criză mondială a vaccinurilor împotriva holerei
OMS anunţă o criză mondială a vaccinurilor împotriva holerei

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) anunţă că rezervele de vaccinuri împotriva holerei sunt aproape de epuizare.

 

Un oficial al organizației a declarat că stocul global de vaccinuri împotriva holerei este „în prezent gol sau extrem de scăzut".

Există aproximativ 30 de ţări din întreaga lume care au raportat focare de holeră în acest an (aproximativ o treime mai mult decât într-un an obişnuit).

„Nu mai avem vaccinuri. Tot mai multe ţări continuă să le solicite şi este extrem de dificil. Toate vaccinurile care au fost produse sunt deja alocate", a declarat Philippe Barboza, şeful echipei pentru holeră şi boli diareice epidemice, din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Stocul de urgenţă deţinut de Grupul internaţional de coordonare pentru furnizarea de vaccinuri dispune de aproximativ 36 de milioane de doze disponibile pe an.

OMS s-a văzut nevoită să suspende temporar strategia standard de vaccinare în două doze în luna octombrie.

Multe dintre ţările cu focare de holeră sunt cele afectate de sărăcie şi conflicte, cum ar fi Haiti şi Yemen.

Focar de holeră în Siria. Cazurile de infectare sunt în creștere

Numărul cazurilor confirmate de holeră în Siria s-a apropiat de 1.400 și 49 de persoane au murit de când a început focarul în septembrie, a anunțat miercuri Ministerul sirian al Sănătății, potrivit Urdu Point.

”Numărul total de cazuri confirmate a ajuns la 1.398, cu 49 de decese”, se arată în comunicatul emis de Ministerul sirian al Sănătății.

Situația este deosebit de gravă în provincia Alep, care reprezintă 800 din toate cazurile confirmate până în prezent, a spus ministerul.

Primele cazuri de holeră au fost depistate în Alep în august, iar focarul a fost declarat luna următoare. Până în noiembrie, boala s-a răspândit deja în 14 provincii ale Siriei și în Libanul vecin.

Pe 25 octombrie, directorul Diviziei Operațiuni și Advocacy ONU, Reena Ghelani, a declarat că au existat 24.000 de cazuri suspecte de holeră în Siria și cel puțin 80 de decese legate de holeră.

Presa siriană a raportat în octombrie principala cauză a holerei este legată de sistemele nesigure de apă potabilă, de canalizare și de utilizarea apei murdare pentru irigarea culturilor agricole.

Holera este o infecție bacteriană acută transmisă prin alimente sau apă contaminate ale cărei simptome includ diaree acută. O persoană poate muri din cauza bolii în câteva ore dacă nu este tratată, dar majoritatea oamenilor se recuperează după ce prezintă doar simptome ușoare, cu ajutorul soluțiilor de rehidratare orală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel