OMS a publicat ieri un studiu în care se arăta că Remdesivirul nu este eficient în cazurile grave COVID. Se pare că a rămas un singur tratament care oferă rezultate bune la pacienții în stare gravă.
Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că în curând secțiile ATI din Europa ar putea ajunge la limită, în contextul în care majoritatea țărilor se confruntă cu o creștere accelerată a numărului pacienților COVID-19 în stare gravă, transmite Agerpres.
Săptămâna trecută, numărul cazurilor (de COVID-19) a fost de trei ori mai mare decât în timpul primului vârf în luna martie,a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.
În privinţa terapiilor, Tedros a menţionat că dexametazona este deocamdată singurul tratament care şi-a dovedit eficacitatea în cazurile grave de COVID-19.
În iunie am anunţat că întrerupem studiile cu hidroxiclorochină, în iulie am informat că nu vom folosi mai mulţi pacienţi pentru probele cu lopinavir/ritonavir, iar acum rezultatele preliminare arată că alte două medicamente în teste, remdesivir şi interferon, au puţin sau niciun efect în reducerea mortalităţii provocate de COVID-19, a precizat directorul general al OMS.
Tptuși, studiul Solidaritate va continua, pentru testele clinice desfăşurate în cadrul acestuia urmând să fie recrutaţi lunar circa 2.000 de pacienţi. Șeful OMS susține că ar putea fi testate de asemenea tratamente cu anticorpi monoclonali sau alte medicamente antivirale.
VEZI ȘI: Remdesivirul, ineficient în lupta cu COVID-19? OMS: Are un efect redus asupra mortalității
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News