Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că s-a detectat un nivel ridicat de radiații în alimente după ce cutremurul de pe 11 martie a provocat explozii la reactoarele centralei nucleare Fukushima, iar acest nivel de radiații este chiar mai ridicat decât se aștepta. Radiațiile detectate în legume, lapte și apă reprezintă acum marea amenințare a Japoniei.
Autoritățile nipone au interzis comercializarea laptelui din zona Fukushima și de spanac provenind din zonele limitrofe și va anunța astăzi noi restricții și pentru alte alimente. Oficialii OMS se tem ca alimentele din zona Fukushima să ajungă și în alte țări.
Nivelul de radiații din apă este de trei ori mai mare pe o rază de 40 de km față de centrală. NIvele ceva mai scăzute, dar alarmante, s-au detectat și în apa din Tokio.
Cea mai mare problemă este cu spanacul, care prezintă radiații de 27 de ori față de limita considerată normală. Este vorba de iod, dar și de cesiu.
Citeşte şi:
Iodura de potasiu nu este un remediu universal anti-radiaţii. Este eficientă, dar are limitele ei
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News