OMS Europa și ECDC recomandă creșterea testării gratuite, din cauza răspândirii variantei Delta

OMS Europa recomandă creșterea testării gratuite, din cauza răspândirii variantei Delta / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
OMS Europa recomandă creșterea testării gratuite, din cauza răspândirii variantei Delta / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Filială europeană a OMS și ECDC recomandă creșterea numărului testelor gratuite în contextul răspândirii la scară largă a variantei Delta.

Alegeri prezidentiale 2024

Varianta Delta este acum majoritară în Europa, au confirmat vineri ramura regională a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi Centrul european pentru prevenirea şi controlul bolilor (ECDC), făcând apel în special la creşterea numărului testelor gratuite şi alte măsuri de control al cazurilor, relatează AFP.

OMS Europa şi ECDC le-au cerut împreună ţărilor europene "să-şi întărească eforturile" pentru a preveni cazurile de contagiere, în cadrul unui comunicat comun.

"OMS recomandă ca ţările să crească accesul la teste gratuite, dezvoltând secvenţierea, să stimuleze cazurile-contact să se plaseze în carantină şi cazurile confirmate să se izoleze, consolidând monitorizarea pentru a rupe lanţurile de transmisie şi a se asigura că persoanele asupra cărora planează cele mai mari riscuri sunt vaccinate", a precizat organizaţia ONU.

Varianta Delta, majoritară în 19 din 30 de state



Din cele circa 30 de ţări europene care au transmis date suficiente, varianta Delta este majoritară în 19 naţiuni. În aceste ţări, partea mediană a virusului iniţial detectată în India se apropie de 70%, potrivit datelor puse la dispoziţie de OMS.

Pandemia de COVID-19 a accelerat în această săptămână în lume (+9%), în special în Europa (+26%) şi în SUA, unde saltul depăşeşte 60%, sub efectul variantei Delta, potrivit unui bilanţ al AFP care se opreşte joi.

În Europa, saltul este continuu de circa o lună, potrivit autorităţilor sanitare.

Potrivit ultimelor proiecţii ale ECDC publicate vineri, numărul de cazuri noi ar urma să continue să crească şi să se dubleze în următoarele patru săptămâni.

ECDC, care monitorizează 30 de ţări, între care cele 27 ale Uniunii Europene, a ridicat deja de la "scăzut" la "moderat" nivelul său de îngrijorare privind situaţia răspândirii COVID-19 în Europa. Patru ţări (Spania, Portugalia, Malta şi Cipru) sunt încadrate la un grad de îngrijorare "ridicat", notează Agerpres.

EMA a aprobat vaccinarea anti-COVID a copiilor de 12-17 ani cu Moderna

Agenția Europeană a Medicamentului a informat, vineri, 23 iulie, că a fost aprobată cererea de extindere a utilizării vaccinului Spikevax (Moderna) la copiii cu vârste între 12 și 17 ani. 

Astfel, vaccinul Moderna va putea fi administrat la grupa de vârstă 12-17 ani ca la persoanele de 18 ani și peste, respectiv în două doze, la interval de patru săptămâni. 

Decizia vine după un studiu în care au fost implicați 3.732 de copii din această grupă de vârstă. 

Amintim că, în luna mai, compania Moderna anunță că vaccinul său are o eficacitate de 96% în rândul adolescenților și nu s-au semnalat probleme majore. Compania a informat, luna trecută, că a depus o cerere la Autoritatea de reglementare europeană a medicamentului pentru aprobarea utilizării vaccinului său anti-COVID-19 la grupa de vârstă mai sus menționată.

În urmă cu aproximativ două luni, a fost dată aprobarea privind utilizarea serului de la Pfizer pentru copiii de peste 12 ani (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel