Chiar dacă multiple studii arată că Remdesivir are efecte benefice în lupta cu COVID-19, OMS sfătuiește medicii să nu prescrie pacienților Remedesivir, punând, astfel, la îndoială eficacitatea singurului antiviral aprobat pentru tratarea bolii.
Totuși, studiile au arătat că printre beneficiile Remdesivir în tratarea COVID, se numără recuperarea semnificativ mai rapidă a pacienților, ceea ce ar scădea presiunea pe spitale. Știm, de asemenea, că medicii se bazează pe Veklury (Remdesivir), acesta fiind primul și singurul tratament antiviral pentru pacienții infectați cu COVID-19.
Trei studii clinice au demonstrat beneficiile Remdesivir, unul dintre studii fiind randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo (ACTT-1), adică cel mai înalt standard pentru evaluarea eficacității și siguranței medicamentelor în cercetare.
Conform acestor cercetări, Remedesivir duce la o recuperare mai rapidă cu 5 zile a pacienților internați în spital cu COVID-19 și la o recuperare mai rapidă cu 7 zile a persoanelor care au necesitat oxigen.
Specialiștii au susținut clar includerea Veklury în ghiduri de tratament, zeci de țări autorizând temporar Remdesivir pentru tratatea COVID. Conform informațiilor transmise de specialiști, Veklury ar inhiba SARS-CoV-2, reducând capacitatea virusului de multiplicare în organism, iar, în combinație cu agenți antiinflamatori, rezultatele ar fi pozitive.
Reacția OMS față de Veklury s-ar baza pe un studiu realizat chiar de Organizație, care nu a publicat informații cheie pentru a fi analizate și evaluate de specialiști.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu