Varianta Delta a COVID-19 nu vizează în mod specific copiii, contrar a ceea ce sugerează unele ipoteze, a declarat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a raportat o rată crescută de infectare la toate grupele de vârstă, informează Agerpres, citând AFP.
"Voi fi foarte clară: nu constatăm că varianta Delta vizează în mod specific copiii", a afirmat într-o o conferinţă de presă experta americană Maria Van Kerkhove, directoarea echipei tehnice COVID-19.
S-a afirmat că "variantele vizează în mod specific copiii, dar, de fapt, nu este cazul. Ceea ce vedem este că variantele au ca ţintă pe cei care sunt amestecaţi social", a adăugat specialista.
Varianta Delta, mult mai contagioasă decât versiunile anterioare, este în prezent detectată în 132 de ţări.
Potrivit datelor colectate în Marea Britanie când a apărut varianta Alpha şi datelor colectate după răspândirea variantei Delta, există o rată de infectare crescută "la toate grupele de vârstă", a declarat Van Kerkhove.
OMS a subliniat că se lucrează pentru o mai bună înţelegere a dinamicii variantei Delta şi pentru a înţelege de ce este atât de contagioasă.
"Constatăm că variantele care circulă contaminează oamenii dacă aceştia nu iau măsurile de precauţie adecvate", a continuat expertul OMS, care a menţionat distanţarea fizică şi evitarea adunările în spaţii închise, slab ventilate şi supraaglomerate.
"Există o mulţime de măsuri la dispoziţia noastră care ne pot menţine în siguranţă pe noi, pe cei dragi şi pe copiii noştri", a subliniat ea.
OMS nu intenţionează să redenumească varianta Delta COVID-21 "pentru că boala este aceeaşi".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News