OMS recomandă vaccinarea anti-Covid pe tot parcursul vieții: Statele ar trebui să asigure „disponibilitatea și aprovizionarea cu vaccinuri pe termen lung”

Foto: Pexels
Foto: Pexels

În contextul relaxării măsurilor de urgență, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a emis o serie de recomandări esențiale destinate țărilor membre, încă din luna mai, unde explică importanța vaccinării anti-Covid pe tot parcursul vieții.

În urmă cu 7 luni, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat o serie de recomandări cruciale adresate țărilor membre, în urma relaxării stării de urgență medicală. Aceste recomandări, aflate încă în vigoare, se concentrează pe menținerea capacității de vaccinare la nivelul statelor și pregătirea pentru potențialele situații similare, care ar putea apărea în viitor.

OMS sublinia atunci necesitatea integrării vaccinării anti-COVID-19 în programele naționale, destinate populației generale, pe toată durata vieții, aceasta fiind una dintre prioritățile majore.

Potrivit documentului emis în urmă cu 7 luni de către OMS, statele membre ar fi trebuit să se concentreze și să evalueze modul în care poate fi îmbunătățită pregătirea pentru eventualele focare de boli infecțioase care ar putea apărea în viitor.

În conformitate cu orientările OMS, aceste state ar fi trebuit să actualizeze planurile de pregătire pentru pandemii cu patogeni respiratori, integrând învățămintele din revizuirile naționale ale acțiunilor ulterioare. De asemenea, acestea ar fi trebuit să continue restaurarea programelor de sănătate afectate de concentrarea pe combaterea pandemiei COVID-19.

OMS menționa încă din luna mai că își dorește vaccinare anti-Covid pe tot parcursul vieții, în rândul populației generale

În cadrul recomandărilor, OMS atrăgea atenția asupra integrării vaccinării anti-COVID-19 în programele de vaccinare pe toată durata vieții. Statele membre ar fi trebuit să continue eforturile de creștere a acoperirii vaccinale anti-COVID-19 pentru toate persoanele din grupele de înaltă prioritate, utilizând serurile recomandate de OMS și continuând să abordeze activ problemele de acceptare și cerere a vaccinurilor în comunitățile lor.

De asemenea, era esențial să se colecteze și să se integreze informații din diverse surse de supraveghere în cazul patogenilor respiratori, pentru a permite o conștientizare cuprinzătoare a situației.

Supravegherea ar fi trebuit să includă raportarea datelor de mortalitate și morbiditate, informații despre variantele virusului și să se bazeze pe diverse metode, cum ar fi supravegherea la nivelul populațiilor reprezentative.

OMS sublinia, de asemenea, importanța pregătirii de contramăsuri medicale, pentru a asigura disponibilitatea și aprovizionarea cu vaccinuri pe termen lung. Statele membre ar fi trebuit să-și întărească autoritățile de reglementare pentru a susține autorizarea și utilizarea pe termen lung a vaccinurilor, diagnosticelor și terapiilor.

Un alt aspect important era legat de colaborarea continuă cu comunitățile și liderii acestora pentru a implementa programe solide și reziliente de comunicare a riscurilor la care se expun oamenii, în lipsa vaccinării.

De asemenea, OMS încuraja continuarea ridicării măsurilor internaționale de restricție legate de călătorii, în baza unor evaluări de risc, fără a cere dovada vaccinării anti-COVID-19 în prealabil.

De notat este faptul că OMS nu a schimbat recomandarea vaccinării pe tot parcursul vieții, deși au trecut 7 luni de la momentul publicării. În urmă cu doar trei zile, OMS publica pe X un clip în care unul dintre oficialii organizației reitera această recomandare.

„Dr Maria Van Kerkhove explică importanța re-vaccinării împotriva #COVID19 pentru pentru prevenirea bolilor severe și deceselor, în special în cazul celor trei grupe mari de risc”, se arată în postarea OMS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel