Omul care a inventat tiramisu. Vezi diferența față de ce se găsește în România

În orașul Treviso, la 20 de kilometri de Veneția (Italia) se află Carlo Campeol; un om căruia patiseria îi datorează multe. Este inventatorul celebrului desert tiramisu.

Pentru a prepara un tiramisu este nevoie de mai multe ingrediente: mascarpone, cremă de brânză, zahăr, lămâie, dar și pișcoturi, ouă și cacao.

Acest desert a fost inventat de către Carlo Campeol într-un restaurant în 1971. Acolo i-a venit ideea să adauge ingredientul final: cafea.

"Preparatul era servit de copiii și bătrânii aflați în convalescență pentru a le da putere", povestea Carlo Campeol. Tiramisu înseamnă "dă-mi putere". Practic, a fost un remediu al bunicii. Astăzi, Carlo Campeol regretă că nu a brevetat niciodată desertul, scrie Francetvinfo.fr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel