OMV Petrom a descoperit un nou zăcământ de ţiţei în Marea Neagră

OMV Petrom, controlată de grupul austriac OMV, a anunţat miercuri că a făcut o descoperire de ţiţei în apele de mică adâncime din Marea Neagră, iar producţia ar putea începe în 3-4 ani.

„Marea Neagră este o zonă foarte importantă pentru OMV Petrom, o zonă în care există în continuare potențial pentru noi descoperiri. În prezent, producția din zona de mică adâncime a Mării Negre reprezintă circa 18% din producția totală de hidrocarburi a companiei în România. Avem o istorie de peste 40 de ani în explorarea și exploatarea hidrocarburilor din zona de mică adâncime a Mării Negre și vom continua să investim în dezvoltarea segmentului offshore", a declarat Gabriel Selischi, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil de Explorare și Producție, potrivit unui comunicat transmis de companie.

Sonda de explorare Marina 1 a fost forată la circa 60 de km de țărm, în Perimetrul XVIII Istria, la o adâncime de cca 2.150 de metri sub fundul mării. În zona respectivă, adâncimea apei este de circa 50 metri.

Citește și: Petrom, Exxon şi Transgaz, acord pentru transportul gazelor din Marea Neagră

 

Primele estimări rezultate din testele de producție indică o producție potențială pe sondă de 1.500 – 2.000 barili echivalent petrol pe zi. (bep/zi).

Costurile pentru forajul sondei de explorare s-au ridicat la cca. 19 milioane euro. După finalizarea testelor, sonda de explorare Marina 1 va fi cimentată și abandonată.

În următoarele luni, OMV Petrom informează că va evalua rezultatele obținute cu ajutorul sondei Marina 1 în vederea dezvoltării şi punerii în producție a zăcământului, în cazul în care se constată viabilitatea comerciala a acestuia.

Citește și: OMV Petrom, un nou model de business în benzinăriile proprii

Pentru exploatarea zăcământului va fi necesară dezvoltarea infrastructurii aferente, inclusiv forajul sondelor de producție. Producția din descoperirea Marina – dacă aceasta va fi declarată comercială - ar putea începe în următorii 3-4 ani. Investițiile necesare dezvoltării zăcământului sunt estimate la peste 100 milioane euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel