Părintele Ioan Bârgăoanu, protopopul de Onești, a fost eliberat din funcție de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului. Acesta este cunoscut pentru activitatea pe care a avut-o în calitate de protopop și paroh al singurei biserici din România cu hramul Sf. Simeon Noul Teolog.
Părintele Ioan Bârgâoanu, protopopul Protoieriei Onești, și-a depus mandatul iar de astăzi fi eliberat din funcție de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, conform informațiilor publicate, duminică dimineață, de jurnalistul băcăuan Petru Done, citat de UNU pe Trotuș.
„Mi-am depus mandatul de protopop datorită unei situații create, falsă, calomnioasă și mincinoasă”, a precizat acesta.
„Este un gest firesc, mai ales pentru că am afectat imaginea Bisericii și a Ierarhului Ioachim”, a mai mărturisit părintele Ioan Bârgăoanu.
Părintele Ioan Bârgăoanu este cunoscut pentru activitatea sa în calitate de protopop și de paroh al singurei biserici din România cu hramul Sf. Simeon Noul Teolog, biserica din Mănăstirea Cașin. Preot cu har, carismatic și foarte activ, inclusiv la Protopopiat, a pus pe tapet și a definitivat multe proiecte în sprijinul comunității pe care o păstorește, între care „Prânzul Ștefanian” și „Masa Bucuriei” sunt cele mai cunoscute și mai apreciate, menționează sursa citată. „Am fost Protopopul Săracilor – se autocaracterizează părintele. Pe ei i-am ajutat, cu ei am plâns, cu ei și pentru ei am lucrat Masa Bucuriei. Numai într-un an am dăruit 100.000 de porții de hrană gratuit, sute de încălțări, aparate pentru spital, sute de tone de cartofi. Am organizat zeci de activități patriotice etc.”
Părintele Ioan Bârgăoanu a fost întronizat protopop în luna martie 2016. A primit și Crucea Patriarhală, cea mai înaltă distincție din Biserica Ortodoxă Română. În anul 1999 a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“.
Pr. Ioan Bârgăoanu: „Nu vor să ajut săracii, am deranjat la nivel național. Asta e Biserica acum, săracă cu duhul material, dar vie prin cei săraci, Lazării porților închise… E mai mult decât o cruce de 33 de ani de tranziție, e o traumă genetică a Neamului care așteaptă o linguriță de Dumnezeu, iubire oriunde se dăruiește și veșnic suflet. Restul e cult al Crucii. Învierea preoților se așteaptă să fie lângă poporul bolnav și sărac. Poporul lui Dumnezeu așteaptă Euharistia, să fie mângâiat, ascultat și împărtășit cu Hristos. Săracii Neamului nostru sunt în genunchi la Dumnezeu și așteaptă har și pace de Sus. Să fim cu poporul împreună și astfel Biserica este vie!”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu