ONU: Circa 750.000 de persoane au fugit din Libia

4
4

Circa 750.000 de persoane au fugit din Libia după ce forţele lui Muammar Gaddafi au lansat o ofensivă împotriva opoziţiei, a declarat luni şeful operaţiunilor umanitare ale ONU, Valerie Amos, relatează AFP.

„Conflictul, prăbuşirea infrastructurii ţării şi lipsa de bani şi de benzină provoacă probleme grave populaţiei Libiei“, a explicat Valerie Amos, secretarul general adjunct al ONU însărcinat cu probleme umanitare, în faţa Consiliului de Securitate, citat de Agerpres. Dna Amos nu a furnizat numărul persoanelor afectate de această situaţie însă, potrivit estimărilor, 746.000 de persoane au fugit din ţară şi 5.000 sunt blocate la frontierele cu Egipt, Tunisia şi Niger.

„Lipsurile de toate felurile paralizează ţara într-un mod care va avea un impact grav asupra populaţiei în lunile ce vor veni, în special pentru cei mai săraci şi cei mai vulnerabili“, a mai spus dna Amos.

În oraşul Misrata, bombardamentele şi luptele durează de peste două luni. „Unii nu au hrană, apă şi alte produse de primă necesitate. Instituţiile medicale au nevoie de medicamente şi de personal calificat“, a declarat responsabilul ONU.

Potrivit acesteia, peste 130.000 de locuitori ai oraşului au plecat, dintr-o populaţie totală de 300.000 de persoane. 150 din cei 300 de cetăţeni străini urmează să fie evacuaţi, a adăugat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel