ONU critică Austria și pune presiuni incomode pe Nehammer: Luați mai mulți solicitanți de azil

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Națiunile Unite exercită presiuni asupra Austriei, care anul trecut a înregistrat cea mai mare creștere procentuală a cererilor de azil din orice stat membru al UE, pentru a primi mai mulți solicitanți de azil din întreaga lume.

Într-un interviu pentru Salzburger Nachrichten, publicat miercuri, 29 noiembrie, Kelly Clements, Înaltul Comisar adjunct al ONU pentru Refugiați, a criticat guvernul austriac – care se confruntă cu o serie de probleme culturale și economice asociate cu migranții și solicitanții de azil – pentru decizia sa de a-și suspenda participarea la programul de relocare al ICNUR (Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați), conform European Conservative.

„Bineînțeles că ne dorim ca Austria să ofere din nou un program de relocare”, a spus Clements , subliniind că, în prezent, există mai puțin de 60.000 de locuri disponibile pentru aproximativ două milioane de persoane care nici nu pot rămâne în locația lor actuală și nici nu au opțiunea să se întoarcă acasă voluntar și în siguranță.

În 2018, guvernul austriac, condus de cancelarul de atunci Sebastian Kurz (ÖVP) s-a alăturat unor state precum SUA, Ungaria, Republica Cehă, Polonia, Estonia, Italia, Israel, Slovacia, Letonia și Elveția în retragerea din Pactul global pentru o migrație sigură, ordonată și regulată al Națiunilor Unite. În același an, Austria și-a suspendat participarea la programul de relocare al ICNUR.

Clements a adăugat că aproximativ 70% dintre refugiați trăiesc în apropierea caselor lor sau în țările vecine.

CITEȘTE ȘI       -      Austria vrea funcția de Comisar pentru drepturile omului. Parlamentarii români pot ”plăti” veto-ul lui Nehammer

„Nouă din zece refugiați trăiesc într-o țară cu venituri mici”, a spus ea, sugerând că este esențial să ne concentrăm pe sprijinirea țărilor care primesc refugiați mai întâi, nu a țărilor de destinație.

„Unele state UE din prima linie simt că contribuie mai mult decât altele. Dacă ar exista o abordare a împărțirii responsabilității, nu ar exista o asemenea presiune”, a spus ea, referindu-se la reforma planificată a Pactului UE pentru Migrație și Azil, care, dacă ar fi adoptată, ar forța statele membre să primească solicitanți de azil sau, în caz contrar, să primească amenzi usturătoare.

Statele membre precum Polonia, Republica Cehă, Slovacia și Ungaria au respins categoric schema de redistribuire obligatorie planificată a UE.

Austria găzduiește în prezent cel mai mare număr de refugiați și solicitanți de azil din Uniunea Europeană în raport cu populația sa, cu 34,8 la 1.000 de locuitori.

Partidul Libertății din Austria (FPÖ), singurul partid care a menținut mult timp o politică dură, anti-migrație în masă, este de departe cel mai popular partid al țării, având sprijinul a 1/3 din populație, cel puțin în parte, datorită stresului pe care migrația, legală și ilegală, l-a pus asupra societății austriece,

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel