Unele proceduri aplicate de Austria în cazul solicitanţilor de azil nu corespund standardelor internaţionale în domeniul drepturilor omului, potrivit unui raport al anchetatorilor ONU care au vizitat ţara anul trecut, relatează joi dpa.
Autorităţile austriece par să fie mai interesate să găsească modalităţi să trimită solicitanţii de azil în alte ţări sigure decât să afle motivul pentru care au fugit, potrivit unui raport al Biroului ONU pentru Drepturile Omului de la Geneva, citat de agenţia de presă austriacă APA.
Potrivit biroului ONU, multe decizii de respingere a cererilor de azil par să se bazeze pe opinii personale, întrebări părtinitoare şi prejudecăţi din partea oficialilor austrieci.
Experţi în domeniul drepturilor omului au constatat că solicitanţi de azil nu au dreptul în general la asistenţă juridică şi că părinţii sunt uneori separaţi de copiii lor atunci când un membru al familiei este expulzat.
"Luăm în serios toate criticile, dar, în calitate de cancelar, nu voi permite nimănui să facă rău Austriei", a declarat cancelarul conservator Sebastian Kurz. El a spus că, în comparaţie cu alte ţări europene, Austria a avut o "contribuţie excelentă" în rezolvarea crizei migranţilor. În plus, Austria a acordat azil celui mai mare număr de persoane pe cap de locuitor, a spus el, şi a cerut ONU să "examineze şi celelalte 27 de ţări din UE", conform Xinhua.
Şi ministrul de interne Herbert Kickl, de extremă dreaptă, a respins raportul şi a combătut faptul că Austria nu ar oferi "tratament de patru sau cinci stele" migranţilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News