ONU vrea detensionarea de urgență a ostilităţilor dintre Rusia şi Ucraina. "Sunt atacuri fără discernământ!"

foto: Freepik
foto: Freepik

ONU vrea o dezescaladare imediată între Moscova şi Kiev.

Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Volker Türk, îndeamnă la o dezescaladare imediată a ostilităţilor dintre Rusia şi Ucraina, relatează Agerpres.

Lovituri mortale au lovit marţi blocuri de locuinţe din Ucraina şi o regiune frontalieră rusă, în timp ce valuri de atacuri aeriene au rănit zeci de persoane şi au determinat Kievul să ceară Occidentului accelerarea livrărilor de arme.

"Escaladarea ostilităţilor este alarmantă, zeci de civili au fost ucişi în Ucraina şi Rusia. Dreptul internaţional umanitar interzice atacurile fără discernământ şi atacurile împotriva instalaţiilor civile", a declarat Biroul ONU pentru Drepturile Omului pe reţeaua socială X, fostă Twitter.

"Volker Türk îndeamnă la măsuri imediate de detensionare, de protecţie a civililor şi de respectare a dreptului internaţional", potrivit sursei. Atacurile aeriene, care s-au concentrat în principal asupra Kievului și nord-estului orașului Harkov, au avut loc în mai puțin de 24 de ore după ce președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că va intensifica bombardamentele în urma unui atac ucrainean fără precedent asupra orașului rus Belgorod.

Bombardamentele de marți vin în urma conflictului din ultimele zile, Rusia lansând un val de atacuri vineri asupra orașelor ucrainene, inclusiv Kiev, soldate cu pierderea a 39 de vieți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel