Operații de mărire a buzelor, făcute ilegal la un salon din Alba Iulia. A fost amendat cu 40.000 de lei

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Un salon de înfrumusețare din Alba Iulia unde se injecta acid hialuronic pentru mărirea buzelor, a fost amendat de Direcția de Sănatate Publică Alba cu 40.000 de lei, deoarece nu avea autorizație sanitară de funcționare. Inspectorii DSP s-au autosesizat după ce au văzut mai multe reclame pe o pagină de socializare.

Potrivit DSP Alba, în urma aparației în mediile de socializare a unor reclame privind volumizarea buzelor cu acid hialuronic, inspectorii din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică (SCSP) s-au autosesizat și au întreprins verificări la un salon de cosmetică de pe raza municipiului Alba Iulia.

Ce deficiențe au găsit inspectorii DSP 

În urma controlului s-a constatat că persoana care presta servicii de augumentare a buzelor în cadrul repectivului salon de înfrumusețare nu deținea autorizație sanitară de funcționare și a fost sancționată, pe persoană juridică, cu amendă în valoare de 40.000 de lei, în baza Ordinului 1030/2009, informează alba24.ro

Conform Oridnului 1030/2009 ”pentru efectuarea procedurilor cosmetice în saloanele de înfrumusețare este necesară obținerea certificării conformității, cu referat de evaluare, eliberată de către DSP Alba cu respectarea normelor de igienă și sănătate publică”.

În ceea ce privește tehnica de volumizare a buzelor, persoana amendată a dat declarație pe proprie răspundere că utilizează un dispozitiv de tip ”hyaluron-pen” care nu presupune injectarea propriu-zisă a substanței ci reprezintă o metodă de mărire a buzelor neinvazivă.

Controlale la agenții economici care prestează genul acesta de servicii vor continua și în perioada următoare.

Direcția de Sănătate Publică Alba atrage atenția asupra faptului că tratamentul de volumizare a buzelor prin injectare cu acid hialuronic reprezintă o procedură medicală care se face exclusiv de către un medic specialist, în clinici sau cabinete medicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel