În scandalul cu modificările din justiție făcute de guvernul PSD, se ridică grupul de la Iași.
Vorbim despre europarlamentarul Cătălin Ivan și primarul municipiului Iași, Mihai Chirică, care au avut opinii diferite față de restul social-democraților în privința OUG 13.
"Eu cred că e o lecție pe care PSD-ul a învățat-o, o lecție dură, pentru că, repet, nimeni din partid, sau aproape nimeni, nu a știut de textul acestei ordonanțe, nici chiar colegii din guvern ai dlui Florin Iordache, nu au știut. Eu cred că plătim toți foarte scump o inițiativă a unui singur membru al cabinetului Grindeanu. (...) Au fost niște modificări care nu au fost explicate nimănui niciodată, nici măcar celor din PSD, nici măcar celor din guvern. A fost făcut într-un mod ciudat, pe ascuns", a spus europarlamentarul într-un interviu pentru RFI.
Mihai Chirică a fost și mai tranșant în declarații și a zis că își cere scuze multinaţionalelor după ce anumiți lideri PSD au făcut o oarecare legătură între acestea și proteste. Cât despre protestatari, el a zis: "Am văzut o mulţime paşnică, care nu părea coordonată de nici o forţă obscură, care ieşise dintr-o dragoste de ţară evidentă şi din dorinţa de a se simţi în siguranţă acasă".
Opozanții PSD
În general, este bine ca partidele să nu se debaraseze de opozanți. De ce? Pentru că nu tot partidul trebuie să fie ferm și inflexibil pe o anumită problemă. Dacă o anumită politică publică eșuează sau există o respingere masivă în societate, partidul nu mai are pe cine să pună în frunte, credibil, astfel încât să ducă partidul mai departe, să poată prelua tema respectivă.
[citeste si]
Cine ar fi credibil să continue dacă o politică publică eșuează? Cel care s-a opus respectivei probleme. Nu vorbim despre politicienii care boicotează, care fac rele; aceia sunt eliminați de partid. Vorbim despre cei care critică având voie poate 'de la cei de mai sus'.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu