Opoziția greacă critică Guvernul pentru că nu a abordat incendiile de vegetație și schimbările climatice

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Joi, opoziția greacă a criticat Guvernul pentru că nu a reușit să se ocupe de incendiile de vegetație și problemele legate de schimbările climatice, subliniind importanța unui aparat de stat puternic pentru a proteja mediul și a face față dezastrelor naturale.

Sokratis Famellos, purtătorul de cuvânt al principalului partid de opoziție - SYRIZA, a declarat Parlamentului, în timpul unei dezbateri neoficiale asupra incendiilor de vegetație, că Grecia are nevoie de un aparat de stat puternic pentru a proteja mediul și a face față crizei climatice.

„Ați lăsat țara noastră nepregătită și necorespunzătoare pentru acest pericol”, i-a spus el direct premierului Kyriakos Mitsotakis, adăugând că „evoluția incendiilor și consecințele acestora sunt responsabilitatea dumneavoastră politică, domnule Mitsotakis”.

„După patru ani de guvernare și apoi incendiile dezastruoase din 2021, nu există nicio scuză, nici loc pentru scuze și, evident, nu aveți credibilitate pentru noile anunțuri pe care le veți face după o vacanță”, a adăugat Fammellos.

El a menționat că Guvernul conservator Noua Democrație, condus de Mitsotakis, s-a dovedit încă o dată incapabil în fața incendiilor de vegetație, așa cum a făcut-o în accidentul mortal de tren din orașul Tempi, din februarie, explozia unui depozit major de muniții din apropierea centrului orașului Volos, în iulie, printre alte incidente.

„Toate acestea sunt „realizări” ale așa-zisului Guvern", a continuat el. 

Un alt lider al opoziției din partidul PASOK, Nikos Androulakis, a declarat că țara se confruntă în mod constant cu „iresponsabilitatea organizată” a Guvernului în abordarea problemelor critice ale oamenilor.

El a susținut că Guvernul nu și-a acceptat niciodată responsabilitatea pentru dezastrele și incidentele majore care au avut loc în timpul guvernării sale, spunând: „Domnul Mitsotakis nu a recunoscut nicio greșeală și a vrut să ne convingă cu alchimie numerică, sofism și fotografii că nimic nu s-a întâmplat în Evros și Rodos."

„Distrugerea bogăției noastre naturale și degradarea calității vieții cetățenilor nu pot fi considerate normale. Posibilitatea deșertificării nu este un scenariu științifico-fantastic, ci viitorul care ne așteaptă dacă nu facem ceva împreună imediat”, a adăugat Androulakis.

Thanasis Pafilis, purtătorul de cuvânt al Partidului Comunist Grec (KKE), a susținut că scuzele și pretextele Guvernului nu îl pot absolvi de responsabilitate pentru lipsa unei planificări cuprinzătoare de prevenire a incendiilor.

El a susținut că Guvernul este incapabil să protejeze oamenii, casele și câmpurile lor de dezastre naturale și muncitorii de accidente industriale, dar este capabil și rapid în implementarea proiectelor pentru oamenii de afaceri și în implicarea țării în războiul din Ucraina.

Mitsotakis, la rândul său, a reiterat că pregătirea împotriva incendiului din acest an a fost mai bună. Cu toate acestea, s-au confruntat cu un amestec de fenomene fără precedent.

„Au fost săptămâni cu 500 de incendii și am avut niveluri extreme de alertă de șapte ori”, a spus el, adăugând că statul va finaliza imediat procesul de compensare pentru cei care au fost vătămați de incendiu și va reface pădurile arse, potrivit aa.com.tr

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel