Oprescu către romii de la periferia Romei: Oferiţi respect italienilor şi ei vă vor răspunde la fel

oprescu
oprescu

Primarul general, Sorin Oprescu, a vizitat, joi, una dintre cele şapte tabere de romi autorizate, situate la periferia Romei, spunându-le acestora să-i respecte pe italieni pentru ca şi ei să fie respectaţi şi îndemnându-i să se adreseze Biroului Permanent al Municipiului Bucureşti la Roma.

Sorin Oprescu a vizitat, joi, împreună cu omologul său italian, Giani Allemano, tabăra River Village, el spunându-le romilor de acolo că Primăria Capitalei, împreună cu autorităţile italiene, depun eforturi pentru a le crea condiţii de locuit decente, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei, informează Mediafax.

Oprescu i-a anunţat pe locuitorii taberei că, începând de joi, se pot adresa Biroului Permanent al Municipiului Bucureşti la Roma pentru soluţionarea problemelor pe care le întâmpină.

Totodată, mesajul primarului Capitalei către romii aflaţi în tabăra de la periferia Romei a fost acela de a se integra în societatea italiană, oferind respect comunităţii locale.

"Am venit să vă spun clar: oferiţi respect italienilor şi ei vă vor răspunde la fel. În orice societate civilizată este nevoie de disciplină. Numai aşa vă puteţi integra. Nu există altă cale decât integrarea", a subliniat Sorin Oprescu.

În completarea mesajului primarului Oprescu, edilul Romei, Giani Alemanno, a arătat că autorităţile italiene au în plan desfiinţarea treptată a tuturor taberelor tolerate sau neautorizate şi transferarea, în timp, a persoanelor găzduite în acestea, în tabere autorizate, sub rezerva respectării condiţiilor şi criteriilor prevăzute de legislaţia naţională şi locală în materie de imigranţi.

"I-am spus primarului Oprescu că, din păcate, pe lângă astfel de tabere, care sunt autorizate, există o mulţime de alte tabere abuzive, care sunt complet diferite. Ne dorim să golim toate taberele neautorizate şi să amenajăm altele, organizate, pregătite pentru inserarea socială şi pentru găsirea de locuri de muncă", a explicat Giani Alemanno.

În prezent, în regiunea Roma-Lazio funcţionează 118 tabere, în care trăiesc 8.000 de rromi de diferite naţionalităţi, 3.450 dintre aceştia având naţionalitate română, restul fiind preponderent sârbi, bosniaci, croaţi şi kosovari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel