Oprescu: În două-trei luni, bucureștenii vor ieși la vot pentru desființarea primăriilor de sector

sorin oprescu
sorin oprescu

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, vrea să pregătească, în următoarele două - trei luni, organizarea la nivelul Bucureştiului a referendumului vizând desfiinţarea primăriilor de sectoare.

"Da, sigur că da, probabil că în două sau trei luni, pentru că trebuie pregătit, băi fraţilor, vom ţine un referendum. Când e cald afară...", a declarat, Sorin Oprescu, întrebat dacă ar fi de acord cu organizarea unui astfel de referendum. El a arătat că prin intermediul unui astfel de scrutin bucureştenii ar urma să fie consultaţi şi în chestiuni de dezvoltare urbanistică, informează Agerpres.  "Studiem posibilitatea ca, pe lângă chestiunea asta (desfiinţarea primăriilor - n.r.), să mai punem şi câteva întrebări bucureştenilor, să îi consultăm pentru o serie întreagă de lucruri cu privire la dezvoltarea urbanistică", a precizat primarul general al Capitalei.

Edilul şef al Capitalei a opinat că şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti va fi de acord cu organizarea referendumului. "Nu văd de ce Consiliul General nu ar fi de acord cu treaba asta. Adică ce nu am voie să consult bucureştenii?", a mai spus Oprescu.

Preşedintele organizaţiei PDL Bucureşti, Elena Udrea, a anunţat, vineri, că proiectul democrat-liberal al Legii Capitalei va fi finalizat săptămâna viitoare, ea precizând că, în acest moment, există atât varianta alegerii primarilor de sector din rândul consilierilor generali, cât şi cea a împărţirii oraşului în 20 de sectoare, gestionate de primarul general şi de Consiliul General.

La începutul acestei săptămâni, preşedintele organizaţiei PNL Bucureşti, Andrei Chiliman, primar al sectorului 1, i-a solicitat edilului şef al Capitalei, Sorin Oprescu, să iniţieze un referendum local cu privire la desfiinţarea primăriilor de sector.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel