Oprescu: la nivelul Capitalei dorim să punem bazele unui sistem de iluminat public bazat pe energie solară

oprescu
oprescu

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, miercuri, la Bucharest International Forum că energia alternativă este o soluţie pe termen lung şi va fi benefică atât pentru oameni cât şi pentru investitori, de aceea la nivelul capitalei se va face un sistem de iluminat public bazat pe energie verde.

Edilul a atras însă atenţia asupra preţului de producţie pentru acest tip de energie şi a subliniat faptul că preţul acesteia trebuie să rămână unul accesibil pentru oamenii cu toate tipurile de venit. "La nivelul Bucureştiului încercăm să facem acest lucru. Poate este un exemplu minor, dar la nivelul Capitalei dorim să punem bazele unui sistem de iluminat public bazat pe energie solară. Sistemul funcţionează deja şi dorim să-l extindem", a spus primarul general.

Sorin Oprescu a precizat că o astfel de investiţie trebuie gândită pe termen lung şi pregătită din timp, astfel că, în momentul în care statul va tăia subvenţia la căldură, oamenii să fie pregătiţi. "Investiţia în energie este o imensă şansa pentru oamenii de afaceri, dar este şi o tema de maximă preocupare pentru oamenii obişnuiţi. Mă gândesc în primul rând la problemele cu care, în viitorul imediat, se vor confrunta autorităţile locale din România, pe fondul eliminării subvenţiei guvernamentale la încălzire", a precizat edilul Capitalei.

El a mai subliniat o oportunitate şi anume cea a investiţiilor care vor putea fi făcute în acest sistem ceea ce va genera noi locuri de muncă. "Ea oferă oportunităţi nu doar pentru autorităţi, ci şi pentru investitori. România este din acest punct de vedere o piaţă extrem de generoasă", a mai spus Oprescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel