Oprescu, patru spitale într-o singură lună. Vezi cum arată prima clinică de vârf pentru copiii autiști din România - GALERIE FOTO

Primarul Capitalei va îmbrăca din nou halatul de medic, dar nu ca să intre în sala de operație ci pentru că are de făcut patru inaugurări importante ale unor obiective sanitare. Sorin Oprescu pregătește o surpriză frumoasă, de 1 iunie, pentru cei mai necăjiți copii din România. Primul spital special conceput pentru tratarea autismului este aproape gata și beneficiază de cele mai moderne standarde. De Ce News vă prezintă câteva imagini din centrul pentru tratarea autismului.

Copiii vor avea la dispoziție o piscină,  săli de consiliere, arte, joc, kinetoterapie, tratament și stimulare. La etajul 2 sunt situate garsonierele în care vor fi cazați copiii, dotate fiecare din ele cu grup sanitar. Psihologi și logopezi vor fi angajați de primărie, dacă Guvernul va debloca posturile. Clădirea este situată în curtea Spitalului de Psihiatrie din cartierul Titan ”Constantin Gorgos” și are două etaje, subsol și mansardă. Spitalul a fost construit din fonduri europene, primăria asigurând cofinanțarea de 2 la sută din valoarea proiectului.

Citeşte şi:

Mădălina Sobaru: Am văzut că se construiește ceva la Titan, dar nu puteam spera că e pentru copii

Până va fi inaugurat acest centru, Oprescu va tăia panglica la Spitalul Colțea, în această săptămână. Primăria a investit circa 2,5 milioane de euro pentru dotări care nu fuseseră prevăzute în proiectul inițial și fără de care nu se putea porni activitatea la Urgențe. Reparațiile și modernizările de la Colțea durează de 12 ani. La Spitalul Malaxa se vor deschide noile săli de operație, unde municipalitatea a investit circa 8 milioane de euro. Alte inaugurări care se pregătesc în domeniu sunt investițiile de la Spitalul Carol Davila și Cantacuzino.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel