Opt maimuțe, găsite moarte într-o grădină zoologică din Hong Kong

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Opt maimuţe au fost găsite moarte într-o grădină zoologică din Hong Kong, a anunţat luni municipalitatea locală, un incident rar în acest hub financiar, urmând a fi efectuate necropsii şi teste de laborator pentru a descoperi cauza morţii acestor animale, informează Reuters și transmite Agerpres.

Evenimentul tragic a avut loc duminică și a fost confirmat de Departamentul pentru Timp Liber şi Servicii Culturale al Primăriei din Hong Kong printr-un comunicat de presă.

Cele opt maimuțe decedate provin din diverse specii, fiind reprezentate de o maimuță De Brazza, o maimuță-veveriță, trei tamarini cu creastă albă și trei saki cu față albă.

Animalele erau parte din colecția de mamifere a grădinii zoologice, o secțiune care va fi temporar închisă pentru a permite dezinfecția și efectuarea măsurilor necesare pentru siguranța celorlalte animale.

"Vom monitoriza, de asemenea, cu mare atenţie starea de sănătate a celorlalte animale. În această perioadă, restul facilităţilor de la HKZBG vor rămâne deschise, se menționează în comunicatul autorităților.

Îngrijorări legate de sănătatea animalelor. Riscul de boli zoonotice

Grădinile Zoologice și Botanice din Hong Kong reprezintă cel mai vechi parc zoologic din regiune, fiind inaugurate în anul 1860. De-a lungul decadelor, parcul a devenit un punct de atracție pentru locuitori și turiști deopotrivă, găzduind în prezent aproximativ 158 de specii de păsări, 93 de mamifere și 21 de reptile în aproape 40 de incinte amenajate corespunzător.

Incidentul tragic de ieri ridică semne de întrebare cu privire la posibile focare de boli zoonotice – afecțiuni care se pot transmite de la animale la oameni.

Jason Baker, vicepreședintele organizației pentru drepturile animalelor PETA Asia, a subliniat riscurile crescute asociate cu animalele ținute în captivitate, subliniind că acestea pot fi expuse la diverși agenți patogeni.

Solicitările de transformare a grădinilor zoologice în grădini botanice sau sanctuare naturale devin din ce în ce mai vocale, în special în contextul creșterii gradului de conștientizare asupra drepturilor animalelor și bunăstării lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel