Opt metode care te vor ajuta să cheltui mai puțini bani pe mâncare

Foto cu rol ilustrativ: Freepik / @alpakavideo
Foto cu rol ilustrativ: Freepik / @alpakavideo

Simțim cu toții efectele inflației. Prețurile alimentelor au crescut față de anul trecut și, astăzi, cu aceiași bani, ne permitem mult mai puține produse. Cu toate acestea, există modalități de a cheltui mai puțin și de a pune pe masă alimente nutritive. Pune în aplicare câteva dintre aceste sfaturi pentru a reduce costurile!

Fă-ți un plan

Planificarea te ajută să economisești bani. Făcând o listă de cumpărături te ajută să eviți achizițiile impulsive. Cercetătorii estimează că, în medie, gospodăriile aruncă aproximativ 30% din alimentele pe care le cumpără.

A avea un plan pentru mesele săptămânale te ajută, de asemenea, să gătești mai mult acasă și să treci peste alte opțiuni mai scumpe. Nu trebuie să fie complex, dar a avea câteva rețete scrise și apoi să faci cumpărături pentru ele este o strategie excelentă pentru a te ajuta să economisești bani la magazin.

Fii selectiv 

Alegerea fructelor și legumelor congelate, conservate sau uscate este o modalitate excelentă de a economisi bani și totuși de a avea vitamine, minerale, fibre și antioxidanți în dieta ta. Caută opțiuni care să conțină mai puțin zahăr și sare.

Ia în considerare înlocuirea fructelor sau legumelor mai scumpe cu ceva mai ieftin. Transformă varza într-o salată de varză, în loc de o salată verde mixtă. Folosește ceapă în loc de ceapă verde într-o rețetă de supă, sau încearcă fructe de pădure congelate în loc de proaspete.

Asigură-te că mănânci ceea ce cumperi! Acesta este un alt motiv pentru care produsele congelate și conservate sunt bune, dar consumă mai întâi produsele perisabile, astfel încât să nu le cumperi degeaba. 

Caută reduceri

Cele mai multe magazine alimentare oferă reduceri. Dacă faci cumpărături online - folosind un serviciu de livrare sau de ridicare a cumpărăturilor - încearcă să adaugi cupoane virtuale la comanda ta sau să filtrezi produsele în funcție de ce este la reducere. Dacă există un magazin alimentar la care mergi des, asigură-te că ești atent la promoții.

2. Sursa foto... (cumparaturi-supermarket_99274800.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @nomadsoul1

Reevaluează-ți sursa de proteină

Alimentele bogate în proteine, precum carne și fructe de mare, tind să fie printre cele mai scumpe alimente de pe farfurie. Există modalități de a face economii inteligente fără a renunța la carne. Este adevărat că multe proteine pe bază de plante, cum ar fi fasole și tofu, sunt mai ieftine decât carnea. 

Alegerea unor bucăți de carne mai ieftine ajută, de asemenea. Alegerea cărnii tocate sau a pulpelor de pui (față de piept de pui) sunt modalități de a reduce costurile. Deoarece proteina este costisitoare, dacă ai spațiu în congelator, poate fi benefic să cumperi mai mult când prinzi reduceri. Apoi, doar congelezi și decongelezi când gătești.

Verifică data expirării

Verifică data expirării, atât în magazin, cât și acasă, pentru a te asigura că ceea ce cumperi este proaspăt și că folosești mai întâi produsele mai vechi. Acordând atenție acestei date te poate ajuta să economisești bani, deoarece consumi alimente când sunt proaspete. 

Verifică ce ai în cămară și în congelator

Uneori, când pare că nu ai nimic de mâncare în casă, de fapt ai. Întorcându-te la ce ai înainte de a face o listă și a cumpăra, te poate ajuta să economisești bani. Inventarierea te ajută să reduci costurile și să folosești alimentele înainte să se deterioreze.

Cumpără produse vrac

Achiziționarea în cantități mari nu este întotdeauna cea mai inteligentă alegere - și înseamnă să cheltuiești o mulțime de bani pe alimente. Metoda poate fi utilă pentru familiile mari care au nevoie să facă un stoc mai mare. Chiar dacă nu gătești pentru mulți oameni, s-ar putea să descoperi că are sens să cumperi anumite alimente vrac din cauza economiilor semnificative.

Schimbă-ți magazinul

Mulți dintre noi sunt loiali unui anumit magazin de alimente, dar schimbarea poate să te ajute să economisești la factura de cumpărături. În funcție de vânzări, s-ar putea să vrei să schimbi locul unde faci cumpărături.

În plus, unele magazine de alimente au anumite produse la prețuri mai mici. Nu toată lumea are posibilitatea să facă cumpărături la diferite magazine - din cauza locului unde locuiesc și cât de ușor este să acceseze alimentele - dar dacă poți să schimbi locul unde faci cumpărături, s-ar putea să poți economisi bani, potrivit Healthline.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel