Opt obiceiuri sănătoase care pot încetini îmbătrânirea biologică cu până la 6 ani

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Află în articol de ce exercițiile fizice sunt cheia pentru a trăi o viață lungă și sănătoasă.

Ce ar trebui să facem pentru a trăi o viață sănătoasă mai mult timp? Cercetările arată că există câteva intervenții în stilul de viață care ne pot prelungi în mod eficient viața și durata sănătății.

Dintotdeauna omenirea a căutat, metaforic vorbind, calea care duce la „Fântâna Tinereții” – adică modalități de a asigura o viață mai lungă și mai sănătoasă, scrie Medical News Today.

Și, deși s-ar putea să nu beneficiem încă de niciun medicament miraculos care să ne prelungească durata de viață cu mult peste o sută de ani, multe studii recente au furnizat dovezi puternice în sprijinul faptului că schimbări simple ale stilului de viață ne pot ajuta să rămânem sănătoși pentru mai mult timp și să reducem riscul de deces prematur.

Opt obiceiuri sănătoase pot încetini îmbătrânirea biologică cu până la 6 ani



Cercetările prezentate la sesiunile științifice 2023 ale Asociației Americane a Inimii, de exemplu, au sugerat că opt obiceiuri sănătoase pot încetini îmbătrânirea biologică cu până la 6 ani. Aceste obiceiuri sunt legate de alimentație, menținerea unei greutăți sănătoase, evitarea tutunului, menținerea unei igiene bune a somnului, gestionarea colesterolului, zahărului din sânge și a tensiunii arteriale și, nu mai puțin important - sportul.

În acest contetx, Medical News Today  a analizat legătura dintre exerciții fizice și trăirea unei vieți lungi și sănătoase, în dialog cu Dr. Borja del Pozo Cruz și Dr. Edwina (Eddie) Brocklesby.

Într-un studiu publicat în JAMA Internal Medicine, în august 2023, dr. del Pozo Cruz și colegii săi au analizat datele de la 500.705 de participanți urmăriți pentru o perioadă medie de 10 ani pentru a vedea modul în care diferitele forme de exerciții sunt legate de riscul de mortalitate al unei persoane.

Studiul a analizat efectul activității fizice moderate, cum ar fi mersul pe jos sau mersul ușor cu bicicleta, dar și a alergatului, și a activităților de întărire a mușchilor, cum ar fi ridicarea de greutăți. Descoperirile sale au indicat că o combinație echilibrată a tuturor acestor forme de exerciții a funcționat cel mai bine pentru reducerea riscului de mortalitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel