Opt spitale vor avea pavilioane sau corpuri noi, finanțate prin PNRR. Se va construi și un spital nou, pentru bolnavii de TBC

foto pexels
foto pexels

Patru spitale din București și Constanța vor beneficia de modernizare prin PNRR, alături de alte patru spitale militare. De asemenea, va fi construit un nou spital.

Ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, a semnat astăzi contractele de finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru infrastructură spitalicească nouă. Astfel, patru spitale militare din ţară şi alte patru din Bucureşti şi Constanţa vor beneficia de pavilioane sau corpuri noi, iar în capitală se va construi un spital nou pentru bolnavii de TBC, conform Rador. 

Spitalele militare de urgenţă de la Sibiu, Piteşti, Craiova şi Braşov vor primi bani, prin PNRR, pentru reabilitare şi pentru construirea de noi pavilioane de politraumă. Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a subliniat: ”Documentele pe care am onoarea să le semnez astăzi, alături de dl. profesor Rafila, ministrul Sănătăţii, ne permit finanţarea de construcţii noi cu aproape 400 de milioane de lei în cadrul Componentei 12 Sănătate, aferentă PNRR, la patru spitale militare din ţară”. 

În Bucureşti va fi construit un centru de diagnostic şi tratament al tuberculozei, în valoare de 129 de milioane de lei. Managerul Institutului de Pneumoftiziologie, Beatrice Mahler, a subliniat că această investiţie este aşteptată atât de bolnavi, cât şi de medicii de specialitate.

”Este o investiţie pe care o aşteaptă pacientul cu tuberculoză din România, care, din fericire, prin acest tip de investiţii nu se mai simte stigmatizat, dar este o investiţie pe care o aşteaptă şi personalul din sănătate, pentru că ne dorim nu doar siguranţa pacientului, ci şi siguranţa personalului” a declarat Beatrice Mahler. 

Vești bune și pentru medicii de familie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că în viitor vor fi finanţate pentru reabilitare şi dotare şi cabinetele medicilor de familie.

”Vom finaliza în curând toate contractele de investiţii atât în asistenţa medicală spitalicească, cât şi în cea prespitalicească - mă refer la cabinetele de medicină de familie, care, în curând, vor intra şi ele în faza finală, care să permită finanţarea, reabilitarea şi dotarea acestor cabinete” a declarat ministrul Sănătății. 

Tot prin contractele semnate astăzi vor fi construite la Constanţa un corp nou pentru sănătatea mamei şi copilului la Spitalul de Urgenţă şi se va extinde Policlinica Municipală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel