Elevii claselor zero, I și a II-a din toate școlile din Sectorul 4 vor învăța, prin joc, regulile de circulație, cum să acorde primul-ajutor în cazul unui accident, dar și cum să respecte mediul și ce înseamnă să fii un cumpărător responsabil atunci când achiziționezi alimente, legume și fructe.
Toate acestea, în cadrul proiectului "Ora de dirigenție – Altfel", inițiat de Direcția de Administrate a Unităților de Învățământ (D.A.U.I), în parteneriat cu Primăria Sectorului 4 și Direcția Generală de Poliție Locală a Sectorului 4.
La „Ora de dirigenție – Altfel", cei mici vor face și educație civică. Astfel, vor afla cât de nocivă este violența și cum pot preveni și combate actele de violență în familie, la școală, pe stradă, cum trebuie să se protejeze pentru a nu deveni victime ale traficanților de persoane, dar și de ce nu trebuie să poarte arme albe, sau obiecte care pot pune în pericol viața lor, sau pe a celor din jur.
"Siguranța copiilor noștri este cea mai importantă pentru mine. Dar, la fel de important este ca cei mici să învețe ce înseamnă spiritul civic, ce înseamnă să fie responsabili, să ducă o viață sănătoasă, să protejeze mediul. Acest proiect vine în continuarea altui proiect introdus la începutul acestui an școlar, Patrula Școlară, o structură de Poliție Locală care protejează în mod real copiii. Cei mici trebuie să primească și educația necesară pentru a fi cetățeni mai buni, pentru a deveni oameni cu care comunitatea noastră să se mândrească", a spus Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.
În baza acordului încheiat între D.A.U.I. și Poliția Locală Sector 4, proiectul se va derula până la finele acestui an școlar.
"În timp ce noi ne-am angajat să asigurăm, cu ajutorul conducerii școlilor, spațiul necesar pentru derularea acestor activități, suportul logistic de care cadrele didactice au nevoie și să obținem acordul părinților pentru ca cei mici să participe la aceste ore, polițiștii locali vor merge în școli, pentru a sprijini educatorii și profesorii, pentru a le explica copiilor cât de important este să respecte regulile și legea. Orele de dirigenție – Altfel vor include și cursuri practice. Astfel, colegii noștri de la Poliția Locală vor organiza, în parteneriat cu școlile, activități și concursuri pe teme rutiere, la finalul cărora, cei mici vor fi recompensați, sau <>, după caz", a explicat, la rândul său, directorul general al D.A.U.I., Ana Maria Mocăniță.
Și, pentru că "Ora de dirigenție – Altfel" presupunea și altfel de manuale, toți copiii din clasele zero, I și a II-a vor primi și cărțile de educație rutieră achiziționate special pentru ei. Astfel, cu ajutorul personajului principal, "Pepe", cei mici vor afla ce rol au semafoarele și indicatoarele și care este semnificația acestora, cum să traverseze corect și de ce trebuie să respecte semnalele polițiștilor, cum să circule cu bicicleta, dar și de ce nu trebuie să folosească telefonul mobil atunci când se află pe zebră.
Cei mici vor afla că "Pepe este cool", pentru că este informat, știe regulile de circulație rutieră și îi învață și pe ceilalți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu
de Roxana Neagu