Ora de Educație Rutieră va ajunge la peste 6.000 de elevi din 30 de școli din România

Foto: Freepik
Foto: Freepik

România se află pe primul loc în Europa pentru numărul de accidente rutiere, iar la calitatea drumurilor, ne clasăm printre ultimele locuri la nivel european. Programul global de educație rutieră VIA va ajunge la peste 6.000 de elevi din România, una dintre primele țări din Europa în care a demarat campania în care vor fi implicate 30 de școli, ONG-uri, Poliția Română, DSU, Ministerul Transporturilor și Ministerul Educației. 

Programul VIA, creat de Fundația TotalEnergies, în parteneriat cu GRSP – Global Road Safety Partnership își propune să promoveze educația rutieră în rândul copiilor, pentru a le da acestora o șansă în plus la un nivel de siguranță mai bun. TotalEnergies a lansat în România, în septembrie 2022, programul global de educație rutieră VIA, care va ajunge la peste 6.000 de elevi. România este printre primele țări din Europa în care Compania demarează campania în care vor fi implicate 30 de școli, ONG-uri, Poliția Română, DSU, Ministerul Transporturilor și Ministerul Educației.

În 2021, România se afla pe primul loc în Europa pentru numărul de accidente rutiere, iar când vorbim despre calitatea drumurilor, aceasta se clasează printre ultimele locuri la nivel european. Astfel, programul VIA, creat de Fundația TotalEnergies, în parteneriat cu GRSP – Global Road Safety Partnership își propune să promoveze educația rutieră în rândul copiilor, pentru a le da acestora o șansă în plus la un nivel de siguranță mai bun. „Siguranța este principala noastră grijă. De la siguranța angajaților, acum facem un pas într-o sferă extinsă a activității noastre și ne dorim să contribuim activ la educația rutieră a generațiilor viitoare. Programul VIA a fost deja implementat cu succes în 22 de țări la nivel global, mă aștept așadar să aibă un impact pozitiv și în România.” Didier Grimault, Director General TotalEnergies Marketing Romania, potrivit Edupedu.

În București, 3.729 elevi de clasele a III-a și a IV-a, din 19 școli, au parcurs deja cele două etape ale proiectului VIA. Prima etapă constă în discuții de conștientizare a siguranței rutiere, la care participă și reprezentanți ai Poliției Rutiere, iar a doua etapă constă în organizarea unui concurs de desene cu mesaje inspirate din cele învățate, care să reflecte realitatea și să îndemne la siguranță rutieră. Cele mai bune desene vor fi premiate în cadrul unei gale, iar apoi vor fi afișate pe o serie de panouri publicitare de pe principalele drumuri din țară. La nivel global, obiectivul campaniei este să ajungă în 31 de țări, cu implicarea a 100.000 de participanți în 4.584 ore de formare.

Copiii, categorie vulnerabilă în trafic

Statisticile ultimilor ani ne arată că numărul de copii decedați sau grav răniți ca urmare a unui accident rutier, este încă semnificativ. Un studiu al Uniunii Europene arată că accidentele rutiere sunt principala cauză a mortalității și rănirii copiilor 0-14 ani și reprezintă anual 34% din decesele provocate de vătămare a copilului. Aici sunt incluși pietonii, bicicliștii și pasagerii în autovehicule.

Părinții și formatorii de educație rutieră pot proteja copiii învățându-i să respecte regulile de circulație și să urmeze comportamente sigure în stradă. Informarea tinerilor despre riscurile rutiere și despre cum pot fi acestea evitate este importantă pentru dezvoltarea lor ca viitori șoferi, ca membri ai societății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel