Partea principală din uriaşa rachetă care a lansat primul modul al Chinei pentru staţia spaţială Tianhe urmează să cadă pe Pământ.
Bucata de 30 de metri face parte din racheta Long March 5B, care a lansat modulul „Heavenly Harmony” pe orbita joasă a Pământului, pe 29 aprilie, din Wenchang.
„Ultima dată când au lansat o rachetă Long March 5B, mari bucăţi de metal au zburat şi au avariat câteva clădiri din Coasta de Fildeş”, a spus Jonathan McDowell, astrofizician la Astrophysics Center de la Harvard University. „Mare parte din ea a ars, dar au existat piese enorme de metal care au ajuns pe sol. Suntem foarte norocoşi că nimeni nu a fost rănit”, a mai spus acesta.
De precizat că McDowell a mai zis că, cel mai probabil, o sa cadă în mare, având în vedere că suprafaţa planetei este acoperită de apă în proporţie de 71%. El a spus că unele părţi vor rezista reintrării şi că prăbuşirea lor va fi „echivalentul prăbuşirii unui avion de mici dimensiuni împrăştiat pe 100 de mile”.
Cea mai nouă predicție a celor de la Aerospace Corporation este că racheta va reintra în atmosferă duminică, la 6.22, ora României, plus/minus patru ore.
În continuare, există temeri că racheta ar putea ateriza pe o zonă locuită, scrie The Independent.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News