Orange propune angajamente ca să închidă o anchetă pentru că nu a permis vânzarea serviciilor sale printr-un distribuitor al Vodafone

cartele
cartele

Consiliul Concurenţei a scos în consultare publică un set de angajamente pe care le propune Orange pentru închiderea unei investigaţii în care este acuzată că s-ar fi înteles cu distribuitorii săi să nu permită vânzarea de cartele prepaid către Proton Tehnologies, un retailer controlat de Vodafone. Investigaţia dateaza din 2009, când surse din piaţă au precizat pentru HotNews.ro că totul ar fi pornit de la o plângere a Proton Tehnologies, un distribuitor achizitionat de Vodafone în 2008. De altfel una din propunerile Orange este ca în situaţia în care unul dintre distribuitorii săi este deţinut de un rival, acesta să obţină informaţii despre servicii "cu cel mult 24 de ore înainte ca acestea să fie lansate pe piaţă".

Amintim că o procedură legislativă introdusă anul trecut dă posibilitatea Consiliului Concurenţei de a închide o investigaţie demarată dacă firma face nişte angajamente care să înlăture situaţia ce a condus la deschiderea anchetei.

În continuarea documentului, Orange şi încă doi dintre distribuitorii săi - EPS Distribution şi Brodos Romania - propun angajamente care urmează să fie analizate de autoritatea de concurenţă.

Propunerea de angajamente reprezintă o ofertă facută de Orange şi 6 distribuitori ai săi care fac obiectul investigaţiei de a-şi asuma o serie de obligaţii şi de a adopta anumite măsuri pentru înlăturarea îngrijorărilor concurenţiale exprimate de Consiliul Concurenţei.

Cel mai eficient angajament formulat constă într-o procedură de selecţie a distribuitorilor (cuprinzând criterii de selecţie nediscriminatorii, transparente, clare, obiective şi cuantificabile ce urmează a fi utilizate de către Orange).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel