Oraș invadat de mii de papagali: defrișările forțează păsările să caute adăpost în zonele urbane / VIDEO

FOTO: Freepik @wirestock
FOTO: Freepik @wirestock

Orașul Hilario Ascasubi, situat pe coasta atlantică a Argentinei, se confruntă cu o problemă neobișnuită: o invazie masivă de papagali care a pus la încercare răbdarea locuitorilor. Mii de păsări viu colorate, în nuanțe de verde, galben și roșu, au migrat în oraș din cauza defrișărilor masive care au afectat dealurile din apropiere. Conform biologilor, aceste păsări sunt în căutare de hrană, apă și adăpost, iar acest exod a generat numeroase probleme pentru comunitatea locală.

Citește și: Autobuz plin de elevi, cuprins de flăcări din cauza unei defecțiuni, în Arad

Invazia de papagali a adus cu sine consecințe neplăcute. Păsările, care se adună în număr mare pe cablurile electrice și stâlpii din oraș, au provocat pene de curent frecvente prin ciugulirea cablurilor electrice, iar zgomotele puternice și excrementele acestora au devenit o sursă de stres pentru locuitori.

"Dealurile dispar, iar asta îi determină să vină mai aproape de orașe pentru a căuta hrană, adăpost și apă", explică biologul Daiana Lera. Aceasta a subliniat că defrișările masive din ultimele decenii au redus semnificativ habitatul natural al papagalilor, forțându-i să migreze spre zonele urbane.

Imaginile recente din Hilario Ascasubi, un oraș cu aproximativ 5.000 de locuitori, prezintă scene care amintesc de filmul „The Birds” al lui Alfred Hitchcock, în care sute de păsări se adună pe cablurile electrice și zboară deasupra clădirilor, inclusiv a bisericii locale. Localnicii descriu invazia ca pe un coșmar în care fiecare rezident pare să aibă până la 10 papagali în apropierea sa.

Locuitorii au încercat diferite metode pentru a ține la distanță papagalii, inclusiv zgomote puternice și lumini laser, dar toate au eșuat în a rezolva problema. Ramón Alvarez, un jurnalist local de la Radio Taxi FM, a subliniat dificultățile provocate de penele de curent frecvente: "Ciupesc cablurile și le avariază. Apa poate intra în cabluri atunci când plouă, iar transmisia este întreruptă. Acești papagali creează costuri zilnice și probleme pentru noi. Nu mai trebuie să spun că atunci când cade curentul, nu se mai poate asculta nici radioul".

Biologii subliniază că singura soluție de durată pentru această problemă este restaurarea mediului natural al papagalilor. Daiana Lera a declarat că defrișările au distrus treptat pădurile argentiniene, iar consecințele acestui proces se văd acum în orașe precum Hilario Ascasubi. "Trebuie să începem să restabilim mediul natural. Dar până când se va întâmpla asta, trebuie să ne gândim la strategii care să ne permită să conviețuim în cel mai armonios mod posibil în orașele noastre", a explicat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel