Orașul care își face reclamă pe străzile din Cluj-Napoca, lăudându-se că are chirii mai mici. Primarul speră că ardelenii se vor muta

Foto: DC NEWS
Foto: DC NEWS

Oamenii din Cluj-Napoca sunt îndemnați să se mute în alt oraș în care chiriile ar fi mai mici.

Recent, pe străzile din Cluj-Napoca, au apărut niște panouri publicitare mai puțin obișnuite. Se face reclamă municipiului Bacău, iar ardelenii sunt îndemnați să se mute în orașul din Moldova ca să scape de chiriile prea mari, dar și de traficul infernal din orașul lor, relatează Digi 24. 

„Chiria prea mare? Hai în Bacău!”, este mesajul care poate fi observat pe mai multe panouri publicitare din Cluj-Napoca, o inițiativă a primăriei din Bacău, susținuți de unii localnici care se plâng de chiriile mari din orașul lor.

„Aici, la noi, din păcate, au cam sărit prețurile și la apartamente, și la chirii. Ar fi, care sunt interesați, ar fi o oportunitate bună pentru persoanele respective, eu așa cred”, a spus un locuitor din Cluj-Napoca pentru sursa citată.

„Din păcate, orașul Cluj a devenit recent foarte aglomerat și da, pentru cei interesați, da, ar fi o soluție. Chiar aș face acest pas, ca să găsesc o soluție în orașul Bacău”, susține o femeie.

„O idee destul de bună, dacă acolo chiriile sunt un pic mai mici, probabil ca e bună" a spus un alt tânăr.

Ce spun autoritățile din Cluj-Napoca


„Nu ne deranjează acest lucru, atât timp cât se respectă legea și se respectă decența mesajelor. Clujul este, în primul rând, orașul studenților, este un oraș în plină dezvoltare, probabil că de aceea și ardoarea altor orașe de a ajunge la fel”, a declarat Iulia Perșa, purtător de cuvânt la primăria Cluj-Napoca.

Primarul din Bacău a spus care sunt avantajele orașului la cârma căruia se află în comparație cu Cluj-Napoca.

„Față de municipiul Cluj avem aceste 2 avantaje mari: unul că timpul petrecut în trafic, care este un timp pe care nu-l poți petrece alături de familie, este mult mai redus și, la fel, chiriile sunt undeva la jumătate, chiriile medii față de municipiul Cluj, în timp ce salariul mediu este undeva la 30% mai mic. Avem toate ingredientele pentru oricine-și dorește o viață la costuri mai reduse și cu posibilități de carieră și de divertisment”, a declarat Lucian Stanciu Viziteu, primarul municipiului Bacău.

Locuitor din Bacău: Îi amăgește degeaba

Oamenii din Bacău sunt însă de altă părere.

„Îi amăgește degeaba. Aici nu ai ce să faci. Vă spun sigur! Într-o lună plec în străinătate și aici nu ai ce să faci. Aici, ca să trăiești bine sau așa tre' să-ți iei vreo 3 joburi, să mai faci tu ceva, așa, pe lângă”, a spus un tânăr din Bacău.

„Clujul cred că oferă alte posibilități”, e de părere un alt locuitor din Bacău.

„Îi atragem, îi atragem, dar la ce? Ar trebui să dezvoltăm o infrasctructură, să dezvoltăm un mediu de afaceri, să dezvoltăm niște priorități pentru tineri, ca ei să aibă unde să lucreze, să poată obține veniturile care se obțin în Cluj”, a spus un alt bărbat.

Potrivit sursei citate, pentru fiecare mesaj afișat, primăria din Bacău plătește 3.000 de lei pe lună, iar primarul a afirmat că-și va extinde campania și în alte orașe, dacă oamenii vor fi interesați să se mute din Cluj-Napoca în Bacău.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel