Urmărește emisiunea live


Orașul din Europa care a interzis utilizarea telefoanelor în spații publice - Video

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Locuitorii unui oraș din Franța au votat o moţiune care interzice utilizarea telefoanelor mobile în spaţiile publice, transmite Ouest-France.

Alegeri prezidentiale 2024

Cei 1.800 de locuitori din Seine-Port (Seine-et-Marne), dar şi turiștii lor, vor trebui să reducă de acum înainte utilizarea telefoanelor mobile pe stradă, în magazine, în faţa şcolilor, în parcuri sau atunci când se merge pe trotuare.

Alegătorii au fost chemaţi la vot sâmbătă pentru a hotărî dacă vor restricţiona sau nu utilizarea smartphone-urilor pe stradă. 54% din voturile exprimate au fost pentru implementarea acestei restricții, o premieră în Franța.

Video

Primarul din Seine-Port a spus pentru Le Parisien că nu vrea să ia măsuri represive: 'Oamenii au impresia că ne amestecăm în viaţa lor. Eu nu vreau asta! Dar există o problemă de sănătate publică. Trebuie să îi ajutăm'. Astfel, noua hotărâre nu prevede nicio sancțiune pentru cei care o încalcă, ci are un rol de prevenție. Le sugerează părinților să interzică ecranele dimineaţa, la masă sau seara înainte de culcare.

Autorităţile din domeniul sănătăţii trag mereu semnale de alamră cu privire la efectele nocive ale timpului îndelungat petrecut în faţa ecranelor, în special pentru copiii mici.

Citește și - Copiii lăsaţi pe telefoane sau tablete de părinţi, în pericol: ADHD, autism light şi altele. Este reversul medaliei

Părinţii care îşi lasă copiii pe tablete sau pe telefoane cât timp ei sunt ocupaţi sau vor să aibă linişte îi expun pe cei mici la mai multe probleme psihice, avertizează psihologul Radu Leca.

"Din punctul meu de vedere, tot ceea ce înseamnă pandemie va mai dura 3 ani, cel puţin. Copiii sunt cei mai afectaţi prin prisma faptului că, odată ce au intrat în spaţiul online, au şi rămas acolo fără să mai existe realitate. Spaţiul online, care ar fi trebuit să fie doar o platformă educaţională accesată din când în când a devenit locul şi casa lor în afara familiei. Familiile sunt anulate de spaţiul online, la fel şi prietenii, iar pericolele ce până acum erau rare, de la pedofili până la vânzătorii de stupefiante, trebuie înmulţite cu 1000 sau 10.000. Asta din cauza faptului că a crescut şi numărul de minori în spaţiul online." Vezi continuarea aici!

Citește și - Șeful Samsung nu i-a cumpărat fiicei un smartphone până la vârsta de 11 ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel