Orașul din România în care mâncarea va fi livrată de ROBOȚI

Orașul din România în care mâncarea va fi livrată de roboți / Foto: Pixabay
Orașul din România în care mâncarea va fi livrată de roboți / Foto: Pixabay

Într-un oraș din România mâncarea va fi livrată de roboți.

În Brașov mâncarea va fi livrată de roboți. O compania care se ocupă cu serviciu de curierat va pune în aplicare proiectul inedit. pe lângă mâncare vor fi livrate și alte bunuri, scrie Biz Brașov.

Acești roboți vor merge pe trotuare și zone pietonale, traversând pe la trecerea pentru pietoni, urmând să fie asistați manual de la distanță, iar viteza maximă de deplasare 15 km/h, potrivit reprezentanților companiei. Dacă vor primi toate avizele necesare în ședința de joi a Comisiei de Circulație, cei de la companie vor testa acest proiect timp de 6 luni.

Roboții folosiți folosesc inteligența artificială și deep learning pentru a procesa ceea ce întâlnesc și sunt capabili să identifice străzi, trotuare, mașini, camioane, copii, adulți și animale, ocolindu-le.  Roboții pot lua decizii singur în funcție de obstacolul pe care îl întâlnesc.

Roboții sunt asemănători celor Starship. Aceștia au părut în SUA în 2014 , proiectul fiind creat de către doi foști co-founderi ai lui Skype, Ahti Heinla și Janus Friis. În 2018 compania a anunțat primul colet livrat de către unul din roboți. De atunci startup-ul s-a extins în 20 de țări și peste 100 de orașe.

Youtube video image

Poșta este livrată cu drone pe insulele izolate din Irlanda

Pe insulele izolate din Irlanda poșta este livrată de aeronave ușoare fără pilot la bord. 

O dronă mare, cu două motoare, poartă scrisorile și mandatele poștale între Kirkwall și North Ronaldsay, transmite BBC. Până la 100 kg de documente poștale pot fi transportate într-o călătorie de aproximativ 56 km. Călătoria durează mai puțin de 20 de minute.

Procesul a fost inițiat de doar două săptămâni și este realizat de Royal Mail pentru a ajuta la conectarea mai bună a comunităților insulare îndepărtate și la reducerea emisiilor de carbon. Odată ce poșta ajunge la North Ronaldsay - o comunitate de aproximativ 70 de persoane - aceasta este livrată în mod obișnuit de către un lucrător poștal local.

Vehiculele aeriene fără echipaj (UAV) pot zbura în condiții meteorologice proaste, inclusiv ceață, și, spre deosebire de serviciile cu barca, nu sunt afectate de maree. Dacă proiectul cu Windracers Ltd are succes, tehnologia va fi luată în considerare de Royal Mail pentru a sprijini livrările către zonele îndepărtate din Marea Britanie. Procesul face parte din proiectul Sustainable Aviation Test Environment (Sate), bazat pe Aeroportul Kirkwall. Vezi video AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel