Orașul Melbourne, zguduit de cel mai mare cutremur din ultimii 120 de ani

Orașul australian Melbourne a fost zguduit, duminică, de cel mai mare cutremur care a lovit metropola în peste un secol – clădirile s-au legănat, dar în cele din urmă seismul a produs foarte puține pagube.

 

Informațiile preliminare au indicat că seismul cu magnitudinea 3,8 a lovit suburbia de nord-vest a Sunbury la ora locală 23:41, la o adâncime de 2 kilometri, potrivit agenției guvernamentale Geoscience Australia, scrie CNN.

Adam Pascale, om de știință și directorul Centrului de Cercetare Seismologie din Victoria, a declarat că seismul a fost cel mai intens resimțit la 40 de kilometri de Melbourne.

„M-a trezit! Probabil 5-10 secunde de scuturare minoră. Adrenalina nu s-a risipit încă...”, a spus Pascale pe Twitter.

Centrul Geoscience Australia a transmis că a primit peste 21.000 de rapoarte despre cutremur, undele de șoc resimțindu-se până în orașul Bendigo, la aproximativ 150 de kilometri nord de Melbournem iar la sud până la Hobart, pe insula Tasmania.

Melbourne, în aprilie, a depășit Sydney, devenind cel mai populat oraș din Australia - și mulți dintre cei 5,8 milioane de locuitori..

„M-am simțit ca și cum un avion s-a prăbușit lângă casa mea sau așa ceva”, a spus un rezident, potrivit publicației 7News, afiliată CNN.

„Sunt la etajul 70 în Turnul Eureka și întreaga clădire s-a legănat câțiva metri”, a spus un alt rezident din Melbourne pe Twitter, referindu-se la un zgârie-nori din centrul orașului, a raportat Sky News Australia, afiliată CNN.

O persoană a spus că „a fugit din casă cu o macetă”, în pijama.

„Credeam că cineva jefuiește casa”, au adăugat ei, potrivit Sky News Australia.

Biroul de Meteorologie din Australia a declarat pe Twitter că nu a existat nicio amenințare de tsunami din cauza cutremurului, deși serviciile de urgență au avertizat despre potențiale replici într-o informare pe Facebook.

Cele mai multe cutremure au loc în Cercul de Foc al Pacificului, unde se află cei mai activi vulcani din lume și unde se produc cutremure în timp ce plăcile tectonice se împing unele împotriva celorlalte.

Cutremurele nu sunt la fel de frecvente în Australia, deși continentul experimentează activitate seismică din cauza mișcării plăcilor tectonice.

În 2021, Victoria a suferit un cutremur cu magnitudinea 5,9 care a provocat unele daune structurale minore în Melbourne, în ciuda faptului că s-a produs la aproape 200 de kilometri distanță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel