EXCLUSIV  Orașul pe care Horia Teodorescu dorește să-l modernizeze în următorul mandat: Dacă mai stăm 10-15 ani, nu mai avem ce recupera / video

Sursa foto: https://www.freepik.com/,
Sursa foto: https://www.freepik.com/,

Horia Teodorescu, candidat PSD la Consiliul Județean Tulcea, a fost invitat la emisiunea electorală „DC Votez", de pe DCNews, DCNewsTV și DCBusiness, unde a vorbit despre modernizarea Portului Sulina. 

Horia Teodorescu a vorbit despre planurile de dezvoltare pentru orașul Sulina. Potrivit acestuia, în următorul mandat, își va concentra eforturile asupra dezvoltării orașului. Acesta a mai spus că Sulina trebuie pusă în valoare și promovată la adevărata sa importanță economică și culturală.

„Dacă ne gândim la județul Tulcea, cel puțin în mandatul ăsta, atenția mea trebuie să fie focalizată mai mult pe orașul Sulina. Noi trebuie să redăm Sulinei mândria de altădată. Sulina trebuie să-și recapete mândria pe care o avea odinioară.

Acolo trebuie să începem execuția Portului Sulina și, în prelungirea lui, Portul AZL (Administrația Zonei Libere) care tot Sulinei, într-un viitor foarte apropiat, îi va face bine sau va fi în portofoliul de investiții al orașului Sulina.

În Deltă, noi avem o perlă mai mică. Perla asta este orașul Sulina pe care trebuie să o punem acolo unde este locul.”, a spus Horia Teodorescu. 

Sulina, rol de placă turnantă 

Horia Teodorescu exprimă speranța că, pe viitor, portul Sulina va fi dezvoltat pentru a permite intrarea navelor mai mari în Bara Sulina. Acest lucru ar transforma Sulina într-un punct de tranzit important pentru traficul de mărfuri fluvial către Europa și România.

„Eu sper ca pe viitor să mărim, prin dezvoltarea portului Sulina, să dăm capabilitate de intrare în Bara Sulina și la nave mai mari, astfel încât Sulina să fie și zona din care pleacă mărfuri către Europa și către România. Să fie punctul unde navele mari ajung, ancorează, descarcă în nave mai mici și pleacă mai departe. Văd un rol de placă turnantă, pe viitor, al Sulinei.”, a spus Horia Teodorescu. 

„Orașul Sulina nu a avut dezvoltarea pe care o merită"

Horia Teodorescu a subliniat necesitatea modernizării Portului Sulina. Scopul este de a crea un port care să aducă beneficii economice orașului și să acopere cheltuielile locale prin veniturile generate. Potrivit acestuia, deși Sulina nu va deveni un port de dimensiunea celui din Constanța, modernizarea este esențială pentru a atinge standardele actuale și pentru a salva patrimoniul orașului. 

„Vrem un port măricel în care să putem opera cu macarale pentru nave mari. Așa văd dezvoltarea orașului Sulina, neagresiv. Nu va fi un port cum e Constanța, să ne înțelegem. Va fi un port care să aducă beneficii Sulinei și care să ducă toate cheltuielile orașului prin veniturile pe care le ia din acest port.

Portul a fost, doar că trebuie modernizat la standardele actuale.

Orașul Sulina nu a avut dezvoltarea pe care o merită din mai multe motive, de decizie, umane, nu vreau să intru în detalii. Acum două săptămâni am fost acolo și am zis că trebuie să facem ceva ca să salvăm patrimoniul cultural și patrimoniul orașului Sulina. Dacă mai stăm și ne mai uităm la el 10-15 ani, nu mai avem ce recupera.", a spus Horia Teodorescu la emisiunea electorală „DC Votez", de pe DCNews, DCNewsTV și DCBusiness.

Partidul Social Democrat – PSD Organizația Județeană Tulcea, CMF: 21240002

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel