EXCLUSIV  Orașul unic în România promovat doar de 2 operatori turistici: Pentru noi este mai importantă calitatea turiștilor decât numărul lor

Foto: Ovidiu Oprea
Foto: Ovidiu Oprea

Chiar dacă România are un potențial turistic uriaș datorită diversității peisagistice și patrimoniului istoric și cultural de care dispune, unele zone, chiar unice, sunt slab promovate de către operatorii turistici.

Vorbim în articolul de față despre Sulina, cel mai estic oraș al României, aflat în imediata apropiere a vărsării brațului omonim în Marea Neagră, în Delta Dunării. Chiar dacă nu se mai ridică la nivelul de odinioară, Sulina încă reprezintă casa a câteva mii de oameni deosebit de ospitalieri și are un potențial turistic uriaș, prin unicitatea peisajului și mijloacele de relaxare și petrecere a timpului liber pe care le pune la dispoziția celor care aleg o vacanță mai puțin gălăgioasă.

Dar unicitatea Sulinei nu se datorează doar Deltei, ci și faptului că orașul este cosmopolit și în ultimele secole a dobândit o moștenire culturală cu care puține localități, chiar din Europa, se pot mândri. De exemplu, în cimitirul multietnic din Sulina se află îngropate 21 de naționalități, iar fiecare ansamblu funerar poartă cu sine propria legendă care, în multe cazuri, chiar are un sâmbure de adevăr. De asemenea, tot în cimitirul din Sulina se află și singurul mormânt de pirat din țara noastră. Nu mai vorbim de moștenirea Comisiei Europene a Dunării, din secolul al XIX-lea, de numeroasele clădiri de patrimoniu și de poveștile nemuritoare ale oamenilor deltei.

Sulina nu este însă promovată la adevărata sa valoare, un infotrip de la jumătatea lunii octombrie la care au fost invitați reprezentanți mass-media din toată țara, inclusiv din București, fiind organizat doar de doi operatori turistici din oraș. Chiar dacă impactul la nivel național putea genera un aport turistic inclusiv pe termen scurt și mediu, doar Dragoș Ioniță de la Pensiunea Perla Sulina și Ștefan Paul Ivanov de la compania de transport Travel Delta Star s-au raliat demersului de a prezenta cel mai estic oraș al țării, dar și frumusețile deltei, către reprezentanții presei din România.

Foto: Ovidiu Oprea

Ce ofertă turistică pune la dispoziție Pensiunea Perla Sulina

Orașul Sulina, având o poziție geografică privilegiată, situat între Dunăre și Marea Neagră, a fost și anul acesta destinația preferată de turiștii care au vizitat Delta Dunării. 

Comparativ cu anul precedent, numărul de turiști sosiți la pensiunea Perla Sulina s-a menținut constant, cu un grad de ocupare de 100% lunile iulie și august, și de 60-80% în mai, iunie și septembrie.

Temperaturile ridicate din ultimii ani, în lunile octombrie și noiembrie, atrag tot mai mulți turiști la Sulina, fie că sunt iubitori de natură, pescari, pasionați de fotografie sau participanți la grupuri organizate pentru team building. Pensiunea Perla Sulina îi întâmpină cu reduceri de 40% la tarifele de cazare.

Pachetele turistice oferite oaspeților Perla Sulina sunt variate:

- cazare cu mic dejun inclus;

- cazare cu toate mesele incluse;

- pachete cu excursii pe canalele Deltei;

- pachete care includ transport naval pe ruta Tulcea-Sulina.

Tarifele pornesc de la 230 lei pe cameră și cresc în funcție de preferințele fiecărui turist.

De remarcat, totuși, că anul acesta, prețurile cu crescut cu 10% față de anii precedenți, din cauza creșterii costurilor pentru materiile prime. Cu toate acestea, evenimentele cu muzică live de calitate, pe care pensiunea le oferă oaspeților, au rămas la fel de vii. Aproximativ 40% dintre turiștii care au călcat pragul pensiunii au devenit clienți fideli, revenind an de an la Perla Sulina.

„Sulina se află într-o rezervație a Biosferei, iar pentru noi este mai importantă calitatea turiștilor decât numărul lor. Acesta este și motivul pentru care, împreună cu partenerul nostru de mobilitate, Travel Delta Star, organizăm constant acțiuni de promovare a destinației turistice Sulina. Ne adresăm tuturor, dar mai ales celor care iubesc și protejează natura și le mulțumim! De asemenea, dorim să le mulțumim și reprezentanților mass-media care ne sprijină an de an“, a precizat Corina Davidov, de la Pensiunea Perla Sulina.

Foto: Ioan Radu Gava

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel