Orban: Dacă cei din PNL nu te susţin pentru poziţia de preşedinte, îţi pierzi legitimitatea

foto captură video/ Ludovic Orban
foto captură video/ Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a spus, luni seară, că cel care va pierde alegerile la Congresul din data de 25 septembrie, îşi va pierde legitimitatea şi pentru funcţia administrativă pe care o ocupă, indiferent că e vorba de funcţia de premier sau de preşedinte al Camerei Deputaţilor.  

„În momentul în care te afli într-o astfel de poziţie, de prim-ministru, de preşedinte al Camerei Deputaţilor, sunt două dintre cele mai importante, în funcţiile astea ajungi cu susţinerea PNL pe baza voturilor care au fost acordate. Dacă cei din PNL nu te susţin pentru poziţia de preşedinte, îţi pierzi legitimitatea pentru ocuparea acestei funcţii atât de importante în stat. Indiferent că e vorba de funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, indiferent că e vorba de funcţia de premier”, a declarat Ludovic Orban, la TVR1, luni seară.

Ludovic Orban a mai spus că cel care va pierde legitimitatea, va pierde şi autoritatea funcţiei pe care o ocupă. „Odată ce îţi pierzi legitimitatea, conferită de votul oamenilor, pentru că singura sursă de legitimitate este votul oamenilor, indiferent că ocupi o funcţie în stat sau ocupi o funcţie de conducere în partid în urma alegerilor prin votul exprimat de membrii PNL. Aia e singura sursă de legitimitate. Dacă îţi pierzi legitimitatea, automat îţi pierzi autoritatea şi îţi pierzi practic posibilitatea de a exercita efectiv în mod eficace atribuţiile funcţiei respective”, a mai spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban: Strategia lui Cîțu a fost să atragă președinți de filiale. E în avantaj

Președintele PNL, Ludovic Orban, a recunoscut, tot luni seară, la TVR 1, că Florin Cîțu este în avantaj în acest moment în competiția pentru președinția partidului pentru că are ca strategie atragerea președinților de filiale.

„Strategia domnului Cîțu a fost să atragă de partea lui președinți de filiale județene, mulți președinți proaspăt aleși care practic se gândesc la 4 ani de mandat și care au preferat să spună că sunt de parte premierului. (...) 30 – 31 de președinți din 48. Acum, este un avantaj competitiv pe care nu îl neg. Președinții au influență în formarea delegaților și se implică în încercarea de a-i convinge pe delegați să vină la congres să împărtășească opțiunea pe care o au ei, dar nu e neapărat relevant”, a spus, luni seară, Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel