Orban e fericit: Prestațiile lui Cîțu din ultimele săptămâni mi-au crescut șansele

Cîțu și Orban / Sursă foto: Facebook Ludovic Orban
Cîțu și Orban / Sursă foto: Facebook Ludovic Orban

„Cine și-ar fi imaginat că, fără acordul meu, premierul Florin Cîțu aruncă în aer coaliția și declanșează o criză politică gravă?!”, a spus, joi, Ludovic Orban, președintele PNL.

„Toată strategia mea de campania nu a fost determinată de vreo speranță că Florin Cîțu nu va mai fi premier la data de 25 septembrie. Cine să-și fi imaginat că premierul Cîțu, fără acordul meu, aruncă în aer coaliția și că declanșează o criză politică gravă și o criză guvernamentală și că vom ajunge la astfel de situații în care un partener depune moțiune de cenzură?”, a spus, joi, 9 septembrie, Ludovic Orban.

El apreciază că votul de la Congresul PNL nu depinde de faptul că Florin Cîțu este în funcție sau este demis.

„Votul depinde de modul în care colegii mei și cei 5.000 de delegați vor evalua cei doi candidați. Cred că mai degrabă prestațiile contracandidatului meu din ultimele patru-cinci săptămâni mi-au crescut semnificativ șansele de a fi ales președinte PNL. Pentru mine nu e important dacă la momentul congresului Florin Cîțu este sau nu este premier”, a mai spus Ludovic Orban.

Totodată, a lansat critici față de liberalii care au votat amânarea dezbaterii și citirii moțiunii de cenzură până după pronunțarea deciziei CCR.

„Nu îi înțeleg pe colegii care au votat azi. (...) Cei care au votat azi până la calendrele grecești au făcut-o pe propria răspundere și din punctul meu de vedere răspunderea aparține individual”, a subliniat Ludovic Orban.

Ionuț Moșteanu a declarat, după ce Birourile Permanente Reunite au decis amânarea votului pe moțiunea de cenzură, că PNL și PSD au decis, astfel, „să calce în picioare Constituția, făcând un abuz fără precedent și amânând dezbaterea și votul pe moțiunea de cenzură”. Moșteanu spune că liberalii și social-democrații au făcut acest lucru în condițiile în care au acceptat că este o moțiune de cenzură valabilă, pentru că au fost de acord cu citirea moțiunii de cenzură.

„Au acceptat că este o moțiune validă, valabilă, fiind de acord cu citirea aceste moțiuni și apoi imediat au călcat în picioare Constituția și au amânat dezbaterea și votul pe o dată ulterioară deciziei Curții Constituționale. Practic, astăzi, au decis cei de la PNL și PSD că semnăturile alea nu sunt bune înainte de Congresul PNL, dar sunt bune după congresul PNL. Așa trebuie citită decizia de astăzi”, a spus Moșteanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel