Orban, ANUNȚUL zilei după mesajul BNR. Ce se întâmplă cu SALARIILE în 2021. TĂIERI?!

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre tăierea salariilor în 2021.

Alegeri prezidentiale 2024

Premierul României, Ludovic Orban, a vorbit vineri despre tăierea salariilor bugetarilor, după declarațiile făcute de economistul șef al BNR, Valentin Lazea. Premierul a precizat că nici perspectiva înghețării angajărilor la stat nu este luată în calcul în contextul în care este nevoie de implicare pentru proiectele de absorbție a fondurilor europene.

"Cred că economistul șef al Băncii Naționale, poate se referă la salariile angajaților din BNR. În ceea ce privește salariile în toate instituțiile, în școli, în toate instituțiile publice, sunt stabilite prin lege. Sigur că noi avem în programul de guvernare optimizarea aparatului guvernamental, simplificarea procedurilor, schimbarea sistemului de evaluare a angajaților în sectorul public astfel încât să fie premiați cei care au rezultate și să nu fie premiați cei care nu au rezultate.

Trebuie să trecem de acest tip de declarații. România va avea de absorbit 80 de miliarde de euro...avem finanțări asigurate și prin contracte negociate cu Banca Mondială, cu Banca Europeană de Investiții,  cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare. Va fi enorm de muncă în următorii ani. Oricine vrea să muncească va avea de lucru. Nu există niciun fel de risc în această privință. Obiectivul nostru nu este să umblăm și să tăiem salariul, obiectivul nostru este să creștem veniturile românilor, în conformitate cu activitatea efectivă care este depusă de angajații din sectorul public", a precizat premierul Ludovic Orban.

Ce spune Orban despre creșterea salariului minim?

"Din punctul meu de vedere, salariul minim, ca și orice alt venit care depinde de reglementare publică trebuie să aibă la bază indicatori obiectivi care să fie în legătură cu activitatea economică. Salariul minim trebuie să fie legat de productivitate, de creșterea economică și de rata inflației.

De rata inflației, pentru că dacă ai inflație cresc prețurile și atunci trebuie apărată puterea de cumpărare, în ceea ce privește productivitatea angajatul trebuie să primească un bonus pentru creșterea productivității. În ceea ce privește creșterea economică trebuie să ducă la o creștere de venit. Mecanismul prin care se pun acești indicatori economici la baza unui calcul obiectiv urmează să fie rodul negocierilor cu partenerii sociali. Opiniile nu sunt...va trebui să găsim o soluție de mijloc", a completat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel